Ingrediente
O jumatate de kilogram de Kadayif (fideluta speciala de la magazine turcesti)
1 pachet unt
100 g nuci
250 g fistic
150 g zahar
O portocala
Un baton scortisoara
300 ml apa
Mod de preparare
Se amesteca untul topit cu aluatul de Kadayif si jumatate se asaza intr-o tava, iar cealalta jumatate se pastreaza.
Nucile si fisticul se introduc in robotul de bucatarie si se zdrobesc rapid cu o lingura de zahar tos.
Compozitia de zahar se asaza peste primul strat de aluat apoi se asaza si cel de-al doilea strat de aluat si se preseaza cu mainile pentru a face aluatul cat mai compact.
Se introduce la cuptorul incins la 180°C si se coace pana cand fideluta de aluat devine aurie la suprafata, se toarna siropul uniform deasupra si se lasa sa se raceasca.
se taie bucati si se serveste cu fistic presarat deasupra.
Siropul se face astfel: intr-o craticioara se pune zaharul cu felii de portocala si scortisoara la fiert si se fierbe pana ce zaharul este dizolvat complet si incepe usor sa dea in clocot.
Se lasa la o parte pana cand se scoate aluatul de la cuptor apoi se insiropeaza cu un polonic uniform, fara sa adaugam si portocala sau scortisoara.