Kanal D a venit in sprijinul copiilor fara copilarie. Virgil Iantu: "Va multumim ca ne-ati fost alaturi toata aceasta perioada"

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:55

Campania “Un apel pierdut, o copilarie pierduta”, initiata de Kanal D si de Asociatia Telefonul Copilului, a ajuns la sufletul opiniei publice! Aproape 90.000 de euro s-au strans in cele doua luni de campanie (noiembrie si decembrie 2011), fonduri care vor veni in sprijinul copiilor care au nevoie de ajutor si apeleaza la Telefonul Copilului-116 111.

In 2011, Kanal D si-a asumat  rolul de comunicator al mesajelor copiilor aflati in dificultate initiind alaturi de Asociatia Telefonul Copilului o campanie fara precedent pentru a sustine singura linie de asistenta pentru copiii aflati in dificultate, Telefonul Copilului- 116 111. Mii de mesaje  de sustinere si sms-uri la 876, numeroase gesturi de generozitate din partea persoanelor juridice au  venit in sprijinul copiilor fara copilarie.

Prin Campania “Un apel pierdut, o copilarie pierduta”, demarata de Kanal D si  Asociatia Telefonul Copilului si desfasurata in noiembrie si decembrie 2011, s-au strans pentru beneficiul copiilor fara copilarie  89.963
de Euro, din care suma de 22. 299 de Euro provenind din sms-uri, iar restul din donatii ale persoanelor juridice. Toti acesti bani vor fi folositi pentru extinderea infrastructurii tehnice, a programului de lucru al serviciului 116 111, precum si pentru suplimentarea numarului de specialisti (psihologi si asistenti sociali) care sa preia apelurile copiilor, astfel incat tot mai multi micuti aflati in dificultate sa aiba parte de consiliere si ajutor specializat.


Incepand din 11 noiembrie 2011 si pana la 31 decembrie 2011, 11 vedete ale postului Kanal D au fost ambasadorii copiilor care au nevoie de ajutor, transmitand publicului, prin vocea lor, nevoile celor mici. Astfel, Gabriela Cristea Toader, Simona Patruleasa, Silvia Ionita, Raluca Moianu, Niculina Stoican, Luiza Udrea, Virgil Iantu, Christian Sabbagh, Madalin Ionescu, Gabriel Coveseanu si Eduard Petru au transmis milioanelor de romani care ii urmaresc rugamintea de a se alatura demersului lor pentru ca impreuna sa putem sprijini serviciul oferit de Asociatia Telefonul Copilului, astfel incat copiii singuri, respinsi,
abandonati, exploatati sau abuzati sa gaseasca la orice ora un ajutor de specialitate apeland la 116 111.

Ziua de 30 noiembrie, in care s-a lansat campania de adunare de fonduri pentru Asociatia Telefonul Copilului prin live-uri din Piata Universitatii si un maraton TV fara precedent in peisajul televiziunilor din Romania, nu a adus numai fonduri prin intermediul numarului SMS 876, ci si 100 de cazuri in care asistenti sociali si psihologi de la Telefonul Copilului au oferit informare, consiliere, consiliere juridica, indrumare, interventie.
Este un numar record,  cel mai mare numar de cazuri inregistrate in acest an, intr-o singura zi, la Telefonul Copilului.

In cele doua luni in care s-a derulat Campania Telefonul Copilului (noiembrie – decembrie 2011), prin mediatizarea puternica a serviciului 116 111, Telefonul Copilului a reusit sa scoata din situatii limita  1. 500 de copii. Cazuri de abuz asupra micutilor au fost sesizate, iar asistenti sociali si psihologi s-au ocupat de rezolvarea acestora.


25,81% dintre apeluri, respectiv 31,70% dintre cazurile de abuz asupra copilului inregistrate de Asociatia Telefonul Copilului la 116 111 in anul 2011, au fost preluate in urma campaniei „Un apel pierdut, o copilarie pierduta”. Vorbim asadar despre un numar de 43.408 apeluri, respectiv 1.979 de cazuri de incalcare a drepturilor copilului sesizate la 116 111, rezultate inregistrate in perioada 15 octombrie – 31 decembrie 2011.

Kanal D si Asociatia Telefonul Copilului multumesc tuturor celor care au inteles necesitatea unui astfel de demers  si au contribuit  pentru ca  viata copiilor din Romania
sa devina mai buna!  Le multumim tuturor partenerilor din mass-media, multumim Mega Image pentru asigurarea constanta a vizibilitatii numarului 116 111 in randul copiilor si parintilor, ceea ce a facilitat tratarea cat mai multor cazuri de incalcare a drepturilor copilului.  

 “Va multumim ca ne-ati fost alaturi in toata aceasta perioada in care s-a derulat Campania , un demers foarte important, menit sa vina in ajutorul unor copii care au nevoie de intelegere, de indrumare, de cineva care sa ii asculte sau sa ii salveze din situatii limita. Suma obtinuta in doua luni de campanie, aproape 90.000 de Euro, este o dovada clara ca oamenilor chiar le pasa, ca nu sunt indiferenti! Orice gest, oricat de mic, a contat enorm pentru acesti copii aflati in situatii dificile
”, a declarat Virgil Iantu, ambasador al campaniei “Un apel pierdut, o copilarie pierduta”.
 
“Anul 2012 a inceput cu un zambet de copil, unul dintre sutele de copii care au fost ascultati la Telefonul Copilului atunci cand au avut nevoie.  Iti multumesc tie, celui care a inteles apelul nostru, pentru ca esti Om si prin gestul tau ai demonstrat ca principala putere pe care o primim in viata este aceea de a face bine celor de langa noi”
, a declarat Raluca Moianu, ambasador al campaniei “Un apel pierdut, o copilarie pierduta”.
 
“Intr-o perioada tot mai mult incarcata de saracie si de abuzuri asupra copiilor, Asociatia Telefonul Copilului se va afla la capatul celalalt al firului liniei de asistenta pentru copii, 116 111, printr-un numar mai mare de asistenti sociali si psihologi, in urma rezultatelor campaniei. Multumim postului TV Kanal D, care a devenit aliatul copiilor fara copilarie, intr-un demers fara precedent, alaturi de organizatia noastra, venind astfel in sprijinul Asociatiei Telefonul Copilului al carei scop este a acela de a raspunde tuturor copiilor pe care nu ii asculta nimeni”,
a declarat Catalina Florea, Director Executiv al Asociatiei Telefonul Copilului. 

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.