Kanal D lanseaza LUNI, 10 septembrie, ora 20:00 serialul „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 10 iul 2020, 16:21

Serialul „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” (titlu original: Muhtesem Yuzyil) este cea mai ambitioasa productie de televiziune din Turcia realizata pana in prezent, care a inregistrat inca din prma zi de la lansare un succes fenomenal in cele peste 40 de tari in care se difuzeaza pana in prezent.

Turcia, Franta, Serbia, Bulgaria, Rusia, Slovacia,  Libia, tarile din Orientul Mijlociu, sunt doar cateva dintre tarile in care ratingurile inregistrate de serialul „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” au fost coplesitoare, iar succesul serialului s-a reflectat nu numai in succesul statiei care l-au difuzat dar si in moda sau cultura culinara a acelei tari.

 

Serialul este o calatorie in orientul secolului al XVI-lea, cand la conducerea Imperiului Otoman vine sultanul Suleyman Magnificul, cel care prin puterea armatelor sale va ameninta crestinatatea si face din Imperiul Otoman  o superputere a lumii.

Povestile din haremul sultanului Suleyman Magnificul, intrigile politice ale vremii, elemente de cultura si de civilizatie ale perioadei otomane alcatuiesc un tablou viu si foarte bine articulat din punct de vedere scenaristic si regizoral.  Istoriile personale, precum cea a sclavei care va deveni sotia lui Suleyman, sau cea a lui Ibrahim, marele vizir al sultanului, sunt proiectate in contextul luptelor pentru putere de la Curte si a celor pentru suprematia geopolitica.
  

 

Serialul este filmat intr-un decor ce imita la scara de 1:1 Palatul Sultanilor din Istanbul (Topkapi), o bijuterie arhitecturala in care au locuit de-a lungul timpului sultanii, impreuna cu haremurile lor. Costumele personajelor sunt recreate dupa moda vremii,  fie ca este vorba de  rochiile si bijuteriile somptuoase ale femeilor din haremul sultanului sau de vestimentatia elaborata a barbatilor de la Curte.  

 

Productia a starnit controverse si proteste puternice in Turcia, pentru ca sultanul Suleyman este prezentat din ipostaza de om cu vicii si pasiuni si nu ca un erou al istoriei. Criticii au invocat si o prea mare libertate a scenaristilor in interpretarea evenimentelor istorice si a vietii sultanului. 

 

Decoruri si costume spectaculoase, muzica  (cu rol extrem de important in economia serialului), personaje memorabile si  fragmentele de istorie, toate acestea  alcatuiesc o productie-fenomen care a cucerit atat publicul amator de secrete de alcov, cat si pe cel impatimit al dramelor

istorice.

 

Povestea serialului: 

 

La varsta de douazeci si sase de ani, cand si-a inceput domnia, sultanul Suleyman, devine cel de-al zecelea sultan al Imperiului Otoman, avand  ca scop  construirea celui mai puternic imperiu si  invincibilitatea otomanilor. Timp de 46 de ani, Suleyman Magnificul a condus stralucit Imperiul Otoman.

 

In anul 1530, tanarul Suleyman primea vestea succesiunii la tron in timpul unei petreceri vanatoresti. Insotit de cel mai apropiat prieten, Ibrahim, pleaca la Istanbul, la Palatul Topkapi, lasandu-si sotia, Mahidevran, si pe fiul sau, Mustafa, in palatul sau din Manisa. Presimtea ca va avea o domnie dincolo de visele sale.

In timp ce Suleyman si Ibrahim isi incepeau calatoria pe uscat, in Marea Neagra, o nava otomana isi ridica ancora din Crimeea, aducand sclave drept cadou pentru noul sultan.

Printre sclavele ce urmau sa fie daruite ca ofranda sultanului se afla Alexandra la Rossa, fiica unui preot ortodox din Ucraina. Alexanda fusese rapita din familie de tatari si vanduta la palatul din Crimeea. Nu-si imagina ca prin varsare de sange si intrigi avea sa devina nu peste mult timp Hurrem, sotia sultanului Suleyman si mama urmasilor acestuia. 

 

La randu-i, Suleyman  va fi nevoit sa-si vada prietenul de incredere, pe Marele Vizir Ibrahim, decapitat, dar si sa ordone moartea fiilor sai. 

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Luptele pentru putere si jocul intrigilor devin tot mai aprige de la un episod la altul. Apar noi personaje, cum ar fi Isabella, o verisoara a regelui Ferdinand al Spaniei, care este rapita si vanduta in piata de sclavi din Istanbul. Hurrem este orbita de gelozie pe femeia nou venita in harem. Tensiunile dintre regatele europene si Imperiul Otoman cresc din cauza unui aristocrat capturat. Intre timp, Suleyman pune presiune pe planurile de extindere a imperiului sau, existand multe scene de lupta cu Alianta Europeana. Hurrem devine o femeie emancipata, singura sotie a sultanului si consilierul sau de incredere al lui. Pe langa afacerile politice, ea se va ocupa si de actiuni caritabile, construind o moschee, doua scoli coranice, un spital pentru femei.  Intr-o lume in care femeia era aproape invizibila, total supusa barbatului si avand doar rolul de a procrea,  sclava Hurrem ajunge cea mai puternica femeie a Imperiului otoman. 

 

Distributia:

Halit Ergenc (Sultanul Suleyman Magnificul) – roluri in: “1001 nopti” si “Prima dragoste”. 

Nebahat Cehre (Hafsa, mama sultanului) – rol in “Iubire ascunsa”

Meryem Uzerli (Hurrem)

Okan Yalabik (Ibrahim)

Nur Aysan (Mahidevran, prima sotie a sultanului) – rol in “Iubire ascunsa”

Selma Ercec (Hatice, sora sultanului) – roluri in: “Asi – impotriva destinului” si “Times and winds”

Sema Kecik Karabel (Daye) 

Filiz Ahmet (Nigar Kalfa)

Selim Bayraktar (Sumbul)

Saadet Isil Aksoy (Victoria)

Merve Oflaz (Ayse)

Nihan Buyukagac (Gulsah)

 

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.