Kanal D te invita la TEATRU! Nu rata un spectacol UNIC in Romania: “Ne-am dat la caini!”

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:05

Cine nu a auzit de Constantin Noica, Nicolae Steinhardt, Elisabeta Rizea, Arsenie Papacioc sau Bartolo meu Anania? La auzul acestor nume ne cutremuram…unii dintre noi stiu de ce, altii nu...Pentru ca toata lumea sa stie, Asociatia pentru Promovare aI storiei Romaniei (A.P.I.R) a pus inscena un eveniment teatral unic: “Ne-am dat la caini”!

Spectacolul de teatru “Ne-am dat la caini” nu va starni rasete printre spectatori, poate doar zambete de amaraciune, nu va aprinde pasiuni poate doar regrete, nu va va intrista poate o sa ne reaminteasca de faptul ca avem de ce sa fim mandri, ca nu demult, in tara noastra, au existat titani, suflete curate care au refuzat sa se murdareasca. Acest spectacol ne propune sa reflectam la faptele de care suntem cu totii capabili daca ne pretuim cu adevarat pe noi insine si daca stim sa masuram cu adevarat ecoul de peste veacuri a faptelor noastre de zi cu zi.

 

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/ne-696bde73b7c95d3d93d8a7d5c7fc8aeb.jpg 

Organizatorii au ales ca loc de desfasurare a spectacolului Sala Dalles din Bucuresti. O sala amplasata in locul in care cei mai recenti eroi ai Romaniei au invins cu piepturile dezvelite cel mai temut dusman al libertatii pe care l-a cunoscut lumea in secolul XX, comunismul. Piata Universitatii, un simbol al jertfei si ultimul loc in care au fost vazuti ultima data eroii in tara noastra.

Sala Dalles, ca multe alte sali din tara, are nevoie de spectatori pentru a renaste, pentru ca prin rasunetul spectacolelor gazduite sa mai aiba sansa de a hrani cu emotie sufletele oamenilor.
 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Geta Sterp, pregătiri pentru nunta lui Iancu: „Ce fac cu atâția bani? Dar nu trebuie să dau la nuntă la Iancu, că sunt soră? Trebuie să îi dăm cinste mare.”

De ce 25 ianuarie si nu decembrie? Pentru

ca spectacolul nu este un spectacol comemorativ. Pentru ca piesa nu isi doreste sa se asocieze cu evenimente care mai degraba dezamagesc prin patetism. Pentru ca piesa aceasta nu face declaratii politice ci doar propune cateva momente de reflectie si ne reaminteste ca nu demult, din randul nostru se ridicau pana la cer caractere curate, oameni care au crezut in noi pana la ultima suflare, oameni care daca azi ar mai fi nu ne-ar certa ci ne-ar servi drept modele.

 

Va invitam in ziua de 25 ianuarie, Sala Dalles, la piesa ”Ne-am dat la caini” in regia lui Gavril Pinte si va provocam sa umplem impreuna un prezent care pare prea gol.