Ingrediente
5 vinete medii
2 cepe
10 ardei bulgaresti
Carne tocata (300 g de miel si 300 g de vita)
4 rosii
6 -7 catei de usturoi
1 lingura bulion
2 pahare ulei vegetal
¾ linguri ulei de masline
Sare, piper, piper, boia
Apa
Mod de preparare
Se cojesc vinetele de coaja partial sub forma unor dungi de cate 2 cm, apoi se taie jumatati fara a se indeparta codita.
Se prajesc in ulei incins, la foc mare pana se rumenesc usor. Se scot pe prosop de hartie cu fata in jos.
Separat, se toaca ceapa si usturoiul marunt si se caleste impreuna cu carnea tocata in doua/trei linguri de ulei de masline.
Se adauga condimentele, sarea, piperul si se da o data in clocot.
Separat, se pregateste bulionul cu doua/trei linguri de apa si se adauga la carnea tocata.
Cu ajutorul unei linguri se desface mijlocul vinetelor si se umplu cu carne toccata, peste care se adauga pentru decor, o felie/doua de rosie si un ardei bulgaresc (lung).
Se da la cuptor pentru maxim 30 de minute.
Se serveste cu orez si cacik (iaurt cu castravete si usturoi).