Ingrediente
5 vinete medii
2 cepe
10 ardei iuti bulgaresti
300 g carne tocata de miel
300 g carne tocata de vita
4 rosii
6 -7 catei de usturoi
O lingura bulion
2 pahare ulei vegetal
3-4 linguri ulei de masline
Sare, piper, piper, boia
Apa
Mod de preparare
Se cojesc partial vinetele sub forma unor dungi de cate 2 cm, apoi se taie jumatati, fara a indeparta codita.
Se prajesc in ulei incins, la foc mare, pana se rumenesc usor, apoi se scot pe prosop de hartie, cu fata in jos.
Separat, se toaca marunt ceapa si usturoiul, se calesc impreuna cu carnea tocata in doua/trei linguri de ulei de masline.Se adauga condimentele, sarea, piperul si se da o data in clocot.
Separat, se pregateste bulionul cu doua/trei linguri de apa si se adauga la carnea tocata.
Cu ajutorul unei linguri se desface mijlocul vinetelor si se umplu cu carne tocata, peste care se adauga pentru decor, o felie- doua de rosie si un ardei bulgaresc (lung).
Se da la cuptor pentru maxim 30 de minute.
Se serveste cu orez si cacik (iaurt cu castravete si usturoi).
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta