Kate Middleton și-a tăiat părul pentru copiii bolnavi de cancer! Când a luat Prințesa de Wales această decizie

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 08 apr 2024, 10:58

Kate Middleton a făcut un gest nobil pentru copiii care suferă de cancer

Sursa: Instagram princeandprincessofwales

Cu mult timp înainte să afle că are cancer, Kate Middleton și-a donat părul fundației „The Little Princess”, care se ocupă cu confecționarea de peruci pentru tinerii și copiii cărora le cade părul din cauza tratamentelor.

Kate Middleton și-a tuns șapte centimetri din frumosul ei păr castaniu pentru a susține o cauză nobilă. Aceasta și-a donat părul unei organizații caritabile, care oferă peruci gratuite celor care confruntă cu căderea părului din cauza tratamentelor de cancer sau a altor afecțiuni.

Când a luat Kate Middleton decizia de a-și tăia părul pentru copiii bolnavi de cancer

Prințesa de Wales și-a tăiat părul pentru copiii bolnavi de cancer înainte cu șase ani de a fi diagnosticată, și ea, cu aceeași boală cruntă.

După ce s-a tuns, aceasta i-a sugerat stilistului său să nu arunce șuvițele tăiate, și să le folosească într-un scop bun.

Mai apoi părul lui Kate a fost trimis anonim către „Little Princess Trust”. Respectiva fundație confecționează peruci și le oferă gratuit copiilor și tinerilor cu vârste de până la 24 de ani, cărora le cade părul în timpul tratamentelor pentru cancer sau din cauza altor probleme de sănătate.

„Este minunat să crezi că cineva, undeva – probabil mai mult de o persoană – a primit o perucă care conține părul Prințesei Kate.(...) Este un gând cu adevărat drăguț și este fantastic pentru a crește gradul de conștientizare, plus că este un păr superb – cu toții ne poftim după acel păr!”, a declarat Helen Creese, purtătorul de cuvânt al organizației de caritate, pentru People. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Prințesa de Wales și-ar fi tăiat părul chiar la Palatul Kensington

Astfel, în luna iulie a anului 2017, soția Prințului William a apărut în spațiul public cu un look total schimbat. Schimbarea prințesei a fost rapid remarcată, iar, la acea vreme, în jurul acestui subiect au apărut zvonuri precum că regalitatea ar fi făcut o faptă nobilă pentru cei ce se confruntă cu alopecie. Ulterior, speculațiile au fost confirmate de către publicația Sunday Express, care a transmis că aceasta s-ar fi tuns chiar în timpul unei întâlniri la Palatul Kensington.

La șase ani distanță de la gestul făcut de Kate Middleton, aceasta avea să fie, la rândul ei, diagnosticată cu cancer. Tumorile au fost depistate de către medici în timpul operației abdominale la care prințesa a fost supusă în ianuarie 2024. 

Timp de aproximativ două luni, soția lui William a luat o pauză de la îndatoririle regale și, totodată, a preferat să nu mai apară atât de des în public, precum o făcea de obicei.

Ulterior, pe 22 martie, Prințesa de Wales anunțat, printr-un clip postat rețelele sociale, faptul că are cancer, ceea ce a tulburat pe toată lumea.