Kim Jong Un a interzis femeilor din Coreea de Nord să poarte același nume ca fiica lui. Ce trebuie să facă femeile care au același nume

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 15 nov 2023, 03:05

Sursa anonimă a declarat că numele acesta este, de acum, rezervat doar persoanelor care au „cea mai înaltă demnitate”

Sursa: Profimedia

Kim Jong Un nu mai permite niciunei femei să poarte numele fiice sale, Ju Ae. Prin urmare, autoritățile obligă femeile și fetele pe care le cheamă Ju Ae să își schimbe numele.

Conform Insider, Radio Free Asia a citat două surse anonime care au declarat faptul că două guverne, din orașul Pyongsong și din orașul Jeongju, au emis ordine, pentru ca femeile și fete cu același nume ca al fiicei conducătorului, să îl schimbe inclusiv pe certificatul de naștere.

Numele Ju Ae nu mai poate fi purtat de oamenii de rând

Sursa anonimă a declarat că numele acesta este, de acum, rezervat doar persoanelor care au „cea mai înaltă demnitate”, deci nimeni din oamenii de rând nu poate beneficia de el.

„Ieri, Ministerul Securității din orașul Jeongju a chemat femeile înregistrate la departamentul de înregistrare a rezidenților sub numele Ju Ae pentru a-și schimba numele”, a declarat unul dintre locuitori.

Nici măcar o fată de doar 12 ani nu a scăpat de această regulă, iar părinții săi, care locuiesc în cartierul Ju Ae, trebuie să se prezinte la Ministerul Securității, pentru a schimba numele fiicei lor.

Citește și: Kim Jong-un avertizează cu creșterea „exponențială” a arsenalului nuclear, menit să facă față adversarilor săi: Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud

Kim Ju Ae, fiica lui Kim Jong Un, ar putea avea vârsta de zece ani, deoarece aceasta nu a fost niciodată făcută publică. De asemenea, dintre cei trei copii pe care liderul nord coreean îi are, ea este singura prezentată publicului.

Prima dată, a fost văzută în anul 2022, atunci când, împreună cu tatăl ei, a luat parte la pregătirile pentru testarea rachetelor balistice intercontinentale.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Fiica lui Kim Jing Un începe să aibă mai multe apariții

Anul acesta, în urmă cu doar câteva zile, aceasta a fost, din nou, văzută în public. Mai exact, fiica lui Kim Jong Un a participat la un banchet de stat, unde a fost fotografiată alături de mai mulți generali de top din Coreea de Nord.

Vizita de la baza militară nu a fost efectuată doar împreună cu tatăl său, ci și alături de mama ei, Ri Sol Ju. Tot acolo, aceștia au aniversat cei 75 de ani ai Armatei Populare Coreene.

Citește și: „Vor simți fiori reci curând”. Japonia a fost amenințată de Coreea de Nord, după ce aceasta a anunțat cea mai mare consolidare militară din ultimele șapte decenii

Încă de anul trecut, de când fiica lui a fost văzută public pentru prima dată, analiștii au spus că ea urmează să preia puterea de la tatăl său. Această presupunere începe să fie din ce în ce mai convingătoare pentru analiști.

Mai mult decât atât, în urmă cu trei luni, presa de stat a publicat o fotografie cu Kim Jong Un, alături de fiica sa. În acel moment, fiica liderului nord coreean, Ju Ae, a fost descrisă ca fiind „cea mai iubită fiică”.