Klaus Iohannis a decis! Copiii care fac sport de performanță vor primi tichete în valoare de 150 de lei

Author: Diana Tilă

Președintele României, Klaus Iohannis

Sursa: Facebook Klaus Iohannis

Vești bune pentru copiii care frecventează un club sportiv de performanță. Klaus Iohannis a anunțat că aceștia vor primi 150 de lei lunar.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea ce prevede acordarea de tichete lunare în valoare de 150 de lei pentru copii care frecventează un club sportiv de performanță. Când se vor da banii?

Citește și: Mai mulți bani pentru veteranii și văduvele de război în 2023. Cu cât crește indemnizația cuvenită acestora

Klaus Iohannis a decis! Copiii care fac sport de performanță vor primi tichete în valoare de 150 de lei

În urma unei legi promulgată, marți, 22 noiembrie, de președintele Klaus Iohannis, copiii care sunt legitimați la un club sportiv și fac sport de performanță vor primi, și care participă la competiții sportive oficiale naționale și internaționale, vor beneficia lunar de tichete sub forma unor bonuri de valoare, denumite tichete de sportiv, în valoare de 150 de lei.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Așadar, începând cu data de 1 ianuarie 2023, tichetele în valoare de 150 de lei pe lună vor intra în posesia copiilor. Potrivit legii, copiii vor primi un singur tichet de sportiv pe lună și va fi folosit doar în România.

Aceste tichete su oferite de către stat pentru achiziția de echipamente și articole sportive specifice disciplinei sportive practicate, pentru transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Citește și: Începe programul de stimulare a natalităţii. Gabriela Firea a anunțat când se pot depune cererile

Resursele necesare pentru plata tichetelor de sportiv vor fi asigurate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.  

Șeful statului a promulgat legea cu privire la prelungirea contractului de închiriere a locuințelor ANL

De asemenea, Klaus Iohannis a promulgat actul normativ pentru modificarea Legii 152/1998 cu privire la înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL). Legea prevede că, după expirarea perioadei contractuale inițiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte cinci ani.

Citește și: Guvernul a anunțat beneficii suplimentare pentru pensionarii din anumite categorii, chiar și după ce pensiile vor crește cu 12,5%

Așadar, actul normativ arată că „ locuințele pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite și destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate (…) se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum 6 ani consecutivi de la data încheierii primului contract de închiriere către același titular și/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condițiile

legii, fără ca vânzarea să fie condiționată de vârsta solicitantului și fără interdicție de vânzare sau după minimum un an neîntrerupt de la data încheierii primului contract de închiriere, cu condiția consemnării interdicției de vânzare pe o perioadă de 5 ani de la data dobândirii acestora la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară, în condițiile legii”, se precizează în proiectul de lege.

 

Taguri: