Klaus Iohannis a făcut anunțul: „Vom avea restricții severe!” Ce se va întâmpla în România?

Autor: Bianca Hriscu
Klaus Iohannis, președintele României
Sursa: unsplash, facebook

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre situația României în această perioadă delicată. Până când vor fi în vigoare restricțiile?

Pandemia de coronavirus a luat din nou amploare la nivel mondial, astfel că mai multe țări au luat noi măsuri pentru a ține situația sub control. România nu face excepție astfel că de luni, 9 noiembrie 2020, mai multe restricții au intrat în vigoare.

Noi restricții în România? Iată ce spune Klaus Iohannis 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în urma unei ședințe de evaluare a măsurilor privind gestionarea epidemiei COVID-19, că singura modalitate prin care autoritățile pot controla această criză medicală este prin impunerea unor restricții severe.  Șeful

statului a ținut să sublinieze că aceste măsuri pot duce la scăderea numărului de cazuri noi de coronavirus. Mai mult, Klaus Iohannis a precizat că vor exista restricții până când va fi disponibil un vaccin împotriva noului coronavirus.

Citeste si: Șase pacienți infectați cu COVID-19 au murit, pentru că nu au mai avut loc la ATI

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se pare că România are deja o strategie de vaccinare, prioritate având personalul din domeniul medical și persoanele care prezintă un risc ridicat de a dezvolta o formă severă a bolii, însă președintele României a adăugat că va mai trece ceva timp până când vaccinul va ajunge în România și se va putea vorbi despre revenirea la normalitate.

„Până nu vom avea un vaccin eficient nu există altă soluție decât impunerea unor noi restricții severe, pentru a plafona curba infectărilor.

Este singura strategie funcțională, adoptată de toate țările unde se înregistrază explozii de îmbolnăvire. România se confruntă cu o situație extrem de complicată. Restricțiile care au intrat în vigoare de ieri (n.r luni) au un singur scop: protejarea populației și reducerea presiunii uriașe de pe sistemul sanitar. Este absolut de înțeles că aceste măsuri nu sunt deloc populare și sunt greu de acceptat după un an în care am fost nevoiți să ne schimbă radical modul de viață.
Din păcate, din cauza virulenței acestui virus, am văzut cu toții că reglementările mai puțin restrictive s-au dovedit insuficiente. Veștile privind apariția cât mai rapidă a unui vaccin sunt destul de bune, dar trebuie să rămânem realiști. Mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă. România va beneficia în mod echitabil de aceste vaccinuri. Avem o strategie de vaccinare și sunt stabilite activitățile de implementare. De vaccin va beneficia inițial tot personalul din domeniul sănătății și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală.
O campanie de vaccinare bine organizată ne va da șansa de a ne întoarce mai repede la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții.”
, a spus președintele Klaus Iohannis, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si: Ce amenzi riscă românii care nu respectă restricțiile de circulație impuse de Guvern