Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre măsurile de relaxare: ''Dupa 15 mai NU vom putea parasi localitatea''

Autor: O.P.

Klaus Iohannis a făcut declarații live, marți, de la ora 18.00. Președintele României a vorbit despre măsurile pe care ve trebui să le urmăm după data de 15 mai, când va expira starea de urgență.

Presedintele României, Klaus Iohannis, a susținut, marți, de la ora 18.00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Este pentru prima dată, de la începutul epidemiei de coronavirus în Romania, când în sală a fost permis și accesul presei. 

Citeste si: Avertismentul lui Marcel Vela cu privire la grătarul de 1 mai! Ce vor avea voie sa faca romanii!

„Bună ziua.

Iată că a trecut o luna si jumatate de cand am instituit starea de urgenta. Din pacate, de o luna si jumatate traim cu aceasta epidemie.

Din motive de siguranta am avut mai degraba declaratii de presa. Dupa o luna si jumatate putem să tragem mai multe concluzii statistice. Remarc ca in aceasta epidemie, autoritatile au obtinut rezultate notabile. Romanii au dovedit ca au simt civic, echilibru.

Societatea romaneasca a dovedit maturitate, Se discuta foarte mut despre masurile de relaxare. Am mentionat că dupăa 15 mai, anumite restrictii vor fi reduse. Trebuie sa fim atenti. Nu am atins maximul in Romania. O relaxare ar putea sa distruga tot ce am construit pana acum. 

Pana acum, avem rezultate foarte bune. Nu ar fi pacat sa dam cu piciorul la aceste rezultate obtinute greu? Sunt constient ca oamenilor le-a fost greu sa isi reduca viata.

Medicilor și personalului medical le-a fost extrem de greu. Dar repet, pericolul nu a trecut.

Citeste si: Ce se întâmplă cu contul de instagram al Elenei de la "Survivor România"? Anunțul făcut în urmă cu puțin timp

Este nevoie in continuare de maxima atentie. Faptul ca in 15 mai relaxam masurule, nu inseamna a revenim la viata normala pe care am avut-o.

15 mai nu inseamna o revenire brusca la viata pe care am avut-o. Expertii ne soun cp nici nu stim cand vom reveni la aceasta viata de dinainte de pandemie. Nu vom putea foarte mult timp sa iesim la restaurant sau la mall. Nu vom putea sa parasim localitatea, doar cu un motiv foarte serios. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu putem sa riscam sa avem un numar extrem de mare de persoane adunate la un loc. Multi isi doresc sa se reia competitiile sportive. Exista o mare probabilitate ca, daca se vor relua, sa se tina fara spectatori.

 

Masurile vor fi graduale. Măsurile se vor relaxa treptat. Întotdeauna cu ochii pe statistica. daca dupa o masura creste iar nuarul de bolnavi, masura se ia inapoi.

E nevoie de atentie, echilibru si un comportament responsabil'', a spus Klaus Iohannis. 

Citeste si: Saloanele si frizeriile se redeschid, dar TOTUL se schimba! Noi reguli pentru saloane si frizerii

Citeste si: Cum a reacționat Bianca după ce Livian a dansat cu Ella? Nu a putut ascunde ce simte!

 

 

Taguri: