Elevii au parte de o vacanță de primăvară prelungită și pentru că au existat mai multe zvonuri referitoare la felul în care se vor desfășura cursurile începând cu luna mai, Klaus Iohannis și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-au întâlnit pentru a discuta aceste aspecte. Ce decizie au luat?
Cum vor învăța elevii după vacanța de primăvară? Anunțul făcut de autorități
Deși se dorește reluarea cursurilor față în față cât mai rapid, acest lucru nu se va putea întâmpla în toate școlile din țară imediat după vacanța de primăvară. Astfel, ministrul Educației și președintele României au hotărât ca școlile să funcționeze în continuare respectând cele 3 scenarii, în funcție de rata de incidență de la momentul respectiv.
Mai exact, acolo unde contextul epidemiologic va permite, elevii se vor întoarce în bănci, însă vor mai exista și școli în care cursurile se vor desfășura în mediul online sau în sistem hibrid.
Citeste si: Anunț important pentru elevi! Se prelungește anul școlar?! Sorin Cîmpeanu a făcut dezvăluiri neașteptate
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică. Klaus Iohannis a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare.
Anterior, ministrul Educației a precizat că în situația în care numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus va scădea în perioada următoare, există șanse ca toți elevii din România să se întoarcă în bănci la finalul lunii mai, începutul lunii iunie. Pentru a putea fi reluate cursurile față în față, Sorin Cîmpeanu a declarat că va fi nevoie de vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane care lucrează în învățământ, de respectarea regulilor de protecţie, dar și de înregistrarea unui trend descendent în ceea ce priveşte numărul cazurilor noi de coronavirus.