Klaus Iohannis, apel către toți părinții! Ce spune președintele despre condițiile în care noul an școlar va începe

Author: Ana Dinu
Klaus Iohannis, despre noul an școlar
Sursa: Facebook

Ieri, 26 august, a avut loc ședința de lucru la Palatul Cotroceni pe tema începerii noului an școlar. Klaus Iohannis i-a convocat pe ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Klaus Iohannis a convocat joi, 26 august, o ședință de lucru în vederea începerii noului an școlar, la care au luat parte ministrul Sănătății și ministrul Educației.

Klaus Iohanni, apel către toți părinții! Ce spune președintele despre noul an școlar

Klaus Iohannis a convocat ședința de lucru la Palatul Cotroceni, la care au participat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în vederea stabilirii măsurilor care urmează să fie luate pe fondul creșterii infectărilor cu coronavirus.

”Am convocat astăzi o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătăţii şi cu ministrul Educaţiei pentru a discuta măsurile care urmează să fie luate pe fondul unei noi creşteri a infectărilor cu coronavirus. Ne aflăm în valul patru al pandemiei de COVID-19 şi am ţinut să discut cu cei doi miniştri, pe de o parte despre gradul de pregătire a sistemului medical, iar, pe de altă parte, despre începerea noului an şcolar.”,

a precizat președintele României.

Președintele este de părere că efectele valului patru al pandemiei depinde direct de gradul de vaccinare a populației.

”Chiar zilele trecute, experţii din sănătate au făcut publice o serie de analize din care rezultă că persoanele nevaccinate constituie majoritatea covârşitoare a cazurilor de infectări cu SARS-CoV2 şi de decese din cauza COVID înregistrate în ultima vreme în România.

Nu există niciun dubiu că vaccinarea este principala măsură de protecţie împotriva îmbolnăvirii şi agravării bolii.”, a mai spus Iohannis.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: România revine la restricții! La ce măsuri trebuie să ne așteptăm? Arafat a făcut anunțul

Klaus Iohannis: Fac un apel către părinţi, către personalul din învăţământ, să arătăm că ne pasă cu adevărat de şcoală 

Președintele Klaus Iohannis a mai precizat că pentru a doua oră noul an școlar va începe sub spectrul pandemiei, însă, diferența este ca anul acesta elevii vor merge fizic la școală. Astfel, șeful statului face un apel către părinți și cadrele din învățământ în vederea desfășurării cursurilor în siguranță. Oficialul este de părere că vaccinarea este singura soluție în aceste momente.

”Fac un apel către părinţi, către personalul din învăţământ, să arătăm că ne pasă cu adevărat de şcoală şi de viitorul copiilor şi să ne vaccinăm!

În acest fel ne protejăm atât pe noi înşine, cât şi pe cei mici, care nu au încă vârsta necesară pentru a se putea imuniza. Totodată, solicit tuturor actorilor implicaţi, în special Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, dar şi autorităţilor publice locale, să colaboreze pentru ca toate măsurile posibile care să garanteze siguranţa copiilor şi a cadrelor didactice să fie puse în practică în mod rapid şi prioritar.”,

a mai precizat Iohannis.

Citeste si: Atenție părinți! Ce se întâmplă dacă nu semnați FORMULARUL de acord pentru vaccinarea copiilor. Ministrul Educației a făcut anunțul