BREAKING NEWS! Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă! USR a refuzat să se mai prezinte la discuții

Author: Bogdan Stanescu
Actualizat: 22 nov 2021, 14:35

Nicolae Ciucă, desemnat premier de Klaus Iohannis

Sursa: Inquam Photos/George Călin

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier al României.

Fostul ministrul al Apărării, Nicolae Ciucă, a fost nominalizat din nou pentru funcția de premier al României de președintele Klaus Iohannis, după ce, prima oară când a fost nominalizat, nu a reușit să formeze o majoritate pentru a-și învesti guvernul.

Prima oară când a fost nominalizat, Nicolae Ciucă a ales să își depună mandatul, fiind evident că nu poate constitui o majoritate care să-i permită să își învestească guvernul.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut astăzi consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, iar în urma consultărilor Klaus Iohannis a decis să îl nominalizeze din nou pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

USR-Plus, partid care a făcut parte dintr-o coaliție cu PNL și UDMR, nu s-a prezentat la consultările convocate luni de președintele Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă, desemnat premier de președintele Klaus Iohannis! USR nu s-a prezentat la consultări

„Vreau să vă informez că în ședința Biroului Național al USR de astăzi de dimineață, USR a luat decizia că nu vom participa, astăzi, la consultările propuse de președintele Iohannis, de la Cotroceni. Din punctul nostru de vedere, e un simulacru de consultări cu un rezultat dinainte cunoscut, iar participarea noastră nu ar face decât să legitimeze această mascaradă.

Respectăm rolul instituției prezidențiale, însă, din păcate, de data asta, constatăm că președintele Iohannis și-a abandonat rolul de mediator. N-a mai jucat rolul de președinte al tuturor românilor și s-a poziționat ca fiind nașul acestei monstruoase coaliții PNL-PSD-UDMR. USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN care, din acest moment, va deține întreaga putere în statul român și știm ce s-a întâmplat atunci când PSD s-a mai aliniat și aliat cu PNL, care au fost efectele asupra funcționării statului și știm și ce s-a întâmplat atunci când PSD a fost la butoane în anii trecuți.

USR va conduce, din acest moment opoziția la acest bloc anti-reformator pentru că asta previzionăm că va fi acest guvern. E o coaliție din care face parte și PNL care nu mai are nimic de-a face cu liberalismul, din acest moment.

USR nu va vota un guvern capturat de PSD, un partid care a masacrat legile justiției și care a gazat cetățenii români pe 10 august, din păcate, liderii PNL abandonează orice speranță de reformă a justiției și legitimează un guvern care are toate premisele să revină la metode patentate de Nicolicea și Iordache.

USR devine principalul partid de opoziție și singurul partid care apără valorile cu adevărat liberale și europene. Vom folosi toate pârghiile să ne asigurăm că cele aproape 30 de miliarde de euro de care ar trebui să beneficieze românii chiar vor ajunge să finanțeze proiecte de modernizare așa cum ele sunt prevăzute în PNRR”, declara președintele USR-Plus, Dacian Cioloș, citat de digi24.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Cine este Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis

Nicolae Ciucă, desemnat premier de președintele Klaus Iohannis

"S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o.

În Parlament s-a format o majoritate solidă, din care fac parte PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților.

Am avut o discuție foarte bună.

Îl desemnez pe dnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului", a declarat președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după consultările cu partidele parlamentare.

Klaus Iohannis a început la ora 12.00 consultările cu delegația PNL- PSD- UDMR și minorități, formată din liderii Florin Cîțu și Nicolae Ciucă (PNL), Marcel Ciolacu și Paul Stănescu (PSD), Kelemen Hunor și Cseke Attila (UDMR) și Varujan Pambuccian (minorități). 

La ora 12:30 erau programate consultările cu USR-Plus, dar partidul conduse de Dacian Cioloș nu s-a prezentat.

La ora 13:00 a ajuns la Cotroceni delegația AUR, condusă de copreședinții George Simion și Claudiu Târziu, iar la ora 13:15 s-au încheiat consultările.

La ora 14:00, într-o conferință de presă, președintele Klaus Iohannis a anunțat nominalizarea sa pentru funcția de premier al României, în persoana lui Nicolae Ciucă.

Citeste si: Cine este Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.