Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia deschiderii noului an şcolar: „Susțin și mărirea de salarii din ianuarie 2024 și mă voi asigura că ele se vor implementa”

Author: Laura Macovei
Actualizat: 11 sep 2023, 19:12

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia deschiderii noului an şcolar: „Susțin și mărirea de salarii din ianuarie 2024 și vă asigur că mă voi asigura ca ele se vor implementa”

Sursa: Klaus Iohannis Instagram/presidency

Preşedintele Klaus Iohannis pare să fi venit numai cu vești bune în prima zi a noului an școlar. Prezent la Școala Gimnazială Nr. 162 din Capitală, președintele a vorbit despre mai multe subiecte.

Klaus Iohannis a fost astăzi prezent la Școala Gimnazială 162 din Sectorul 1, unde nu doar că le-a urat elevilor un an nou școlar minunat, dar a discutat și despre anumite subiecte de interes major, cum ar fi măririle salariale. 

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia deschiderii noului an școlar

„A fost o atmosferă extraordinară astăzi la Școala Gimnazială nr.

162 din București, unde am participat la deschiderea noului an școlar, primul în care, după îndelungi și temeinice dezbateri, avem, în sfârșit, legi ale educației moderne, care transpun în practică viziunea proiectului „România Educată”.

Le doresc tuturor elevilor, cadrelor didactice, părinților și bunicilor bucurii și reușite în parcurgerea acestui drum pe care pornesc acum, iar copiilor mult succes în aventura cunoaşterii!”, scrie pe pagina de Instagram a președintelui.

Citește și: O parte din bugetari nu vor mai beneficia de indemnizația de hrană și nici de voucherele de vacanță

De asemenea, președintele a adus în discuție subiectul unei posibile măriri salariale din anul 2024 și a dat asigurări că promisiunile nu sunt deșarte și că vor fi respectate toate doleanțele profesorilor. 

Avem în sfârșit legi ale Educației moderne care transpun în practică viziunea proiectului România Educată.

Cu toții ne dorim o Românie competitivă iar asta se poate realiza numai printr-o educație calitativă. Sunteți prima generație de elevi care vor beneficia de reforme. Vă îndemn să fiți îndrăzneți în a vă urmări visurile și în a învăța cât mai mult despre domeniile care vă interesează. Viitorul se clădește prin educație.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Dragi profesori, pasiunea pentru cunoaștere și talentul de a o împărtăși reprezintă cheile succesului acestei profesori. Știu că vi se cer multe și aveți multe provocări. Sunteți indispensabili viitorului țării noastre. Măririle salariale din acest an sunt în direcția corectă, dar cu siguranță că meritați mai mult. Creșterea de 25% a devenit realitate după ce ați atras atenția privind necesitatea unor măriri de salarii. Susțin și mărirea de salarii din ianuarie 2024 și vă asigur că mă voi asigura ca ele se vor implementa ”,

a spus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre situația consumului de droguri în școli

Șeful statului a mai ridicat încă o problemă extrem de importantă și anume consumul de droguri în școli. 

„Vreau să mă refer la un fenomen alarmant: consumul drogurilor în rândul tinerilor. Este o problemă tot mai mare în societatea noastră.

Am decis să includ pe ordinea de zi a CSAT acest subiect.

Efectele, amploarea și modul în care afectează societatea sunt o amenințare la adresa securității naționale. Este crucial care tinerele generații să înțeleagă efectele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun de la o vârstă fragedă.

Este vital să le oferim elevilor instrumente pentru a face singuri alegeri sănătoase ”, a spus Klaus Iohannis.