Klaus Iohannis, noi declarații despre gestionarea epidemiei de coronavirus. Ce măsuri au fost luate?

Author: B.H.
Actualizat: 25 mar 2020, 16:33

Președintele Klaus Iohannis a participat la o ședință alături de premierul Ludovic Orban și alți membri ai Guvernului, iar acum a făcut publice măsurile ce vor fi luate pentru gestionarea epidemiei de coronavirus.

Într-o declarație de presă, Klaus Iohannis a vorbit despre măsurile care vor fi luate pentru a ține sub control situația economică a României în contextul epidemiei de coronavrius.

Citeste si: Greta Thunberg, suspectă de coronavirus? A explicat de ce s-a autoizolat

Șeful statului a confirmat că este o perioadă în care se impun măsuri speciale, motiv pentru care au fost gândite modalități prin care atât oamenii de rând, cât și companiile să fie susținute în această perioadă.

Klaus Iohannis, noi declarații despre gestionarea epidemiei de coronavirus

După ședința de la Palatul Cotroceni au fost luate următoarele decizii:

1. O rectificare bugetară care se va face în această stare de urgență pe două paliere, pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate, dar și pentru șomajul tehnic.

2. OUG care presupune amânarea plății ratelor la bancă pentru o perioadă de 9 luni, măsură ce se aplică atât în cazul persoanelor fizice, cât și pentru firme.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Coronavirus Romania- Marcel Vela: "Cine plimba cainele nu are nevoie de declaratie pe propria raspundere"

Președintele Klaus Iohannis a menționat că își dorește ca după ce criza coronavirusului se va sfârși, economia României să revină la normal într-o perioadă cât mai scurtă de timp.

 

 

Citeste si: Trei angajaţi ai unor spitale din Galaţi, infectaţi cu coronavirus

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.