Klaus Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Naționala a României, pentru un discurs de doar 3 minute

Author: Diana Ghita

Cu ce scop va pleca Iohannis în Dubai

Sursa: Facebook Klaus Iohannis; Unsplash

După turneul pe care l-a desfășurat în Africa, președintele României va trebui să plece în Dubai, în vederea unei Convenții axate pe Schimbările Climatice.

Convenția ONU a Schimbărilor Climatice (COP28) se va desfășura între 2 și 4 decembrie, așa că, după ceremonia de Ziua Națională a României, președintele Klaus Iohannis va pleca direct în Emiratele Arabe Unite.

Când va pleca în Dubai Klaus Iohannis

Recent, președintele României a revenit din turneul său în Africa, pe care l-a desfășurat în perioada 14-23 noiembrie. Acesta a fost însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, iar cei doi au călătorit în patru țări fascinante: Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal.

Participarea președintelui României la COP28 reprezintă o continuare a eforturilor constante de promovare a acțiunilor legate de climă și sustenabilitate pe durata celor două mandate ale sale.

Prezența lui emite un semnal puternic la nivel național și internațional, evidențiind angajamentul consecvent și serios al țării noastre în abordarea cu determinare a provocărilor generate de schimbările climatice.

Iohannis va fi prezent la „Evenimentul la Nivel Înalt pe Atenuarea Schimbărilor Climatice” pe 2 decembrie, unde va vorbi despre strategiile de atenuare a schimbărilor climatice, alături de alți lideri globali.

Tot atunci, oficialul va susține inițiativa Net Zero Nuclear, abordând importanța energiei nucleare în securitatea energetică și decarbonizare.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Experiență inedită în turneul african al lui Klaus Iohannis: Localnicii au scufundat în ocean portretul președintelui. Semnificația din spatele acestui obicei

Ce își propune Klaus Iohannis să aducă în discuție la COP28

Pe 3 decembrie, președintele se va alătura evenimentului care celebrează aderarea României la Alianța Solară Internațională. În cadrul întrunirii, Klaus Iohannis „va evidenția, printre altele, beneficiile pentru România care derivă din aderarea la această alianță de state care promovează extinderea energiei solare”, conform informațiilor transmise de Administrația Prezidențială.

În ultima zi petrecută în Emirate, oficialul va susține un discurs în cadrul Forumului Inovației Sustenabile, prin intermediul căruia dorește să sublinieze că fiecare joacă un rol important în ceea ce privește

ameliorarea schimbărilor climatice.

„Conform datelor publicate de Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice al ONU, ultimul deceniu a fost cel mai cald înregistrat la nivel global. Planeta se încălzește din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră, iar posibilitatea de a limita suficient schimbările climatice se reduce, în vreme ce fenomenele meteorologice extreme se intensifică”, informează Administrația Prezidențială.

România va susține activ eforturile globale de atenuare și adaptare la schimbările climatice, la fel ca în ultimii ani.

Astfel, țara noastră urmărește să valorifice roadele acțiunilor climatice asupra planetei, economiei globale și bunăstării cetățenilor.

Citește și: Carmen Iohannis dansează pe ritmuri africane, la un liceu de fete din Kenya. Președintele Klaus Iohannis, invitat la dans