Convenția ONU a Schimbărilor Climatice (COP28) se va desfășura între 2 și 4 decembrie, așa că, după ceremonia de Ziua Națională a României, președintele Klaus Iohannis va pleca direct în Emiratele Arabe Unite.
Când va pleca în Dubai Klaus Iohannis
Recent, președintele României a revenit din turneul său în Africa, pe care l-a desfășurat în perioada 14-23 noiembrie. Acesta a fost însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, iar cei doi au călătorit în patru țări fascinante: Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal.
Participarea președintelui României la COP28 reprezintă o continuare a eforturilor constante de promovare a acțiunilor legate de climă și sustenabilitate pe durata celor două mandate ale sale.
Prezența lui emite un semnal puternic la nivel național și internațional, evidențiind angajamentul consecvent și serios al țării noastre în abordarea cu determinare a provocărilor generate de schimbările climatice.
Iohannis va fi prezent la „Evenimentul la Nivel Înalt pe Atenuarea Schimbărilor Climatice” pe 2 decembrie, unde va vorbi despre strategiile de atenuare a schimbărilor climatice, alături de alți lideri globali.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Ce își propune Klaus Iohannis să aducă în discuție la COP28
Pe 3 decembrie, președintele se va alătura evenimentului care celebrează aderarea României la Alianța Solară Internațională. În cadrul întrunirii, Klaus Iohannis „va evidenția, printre altele, beneficiile pentru România care derivă din aderarea la această alianță de state care promovează extinderea energiei solare”, conform informațiilor transmise de Administrația Prezidențială.
În ultima zi petrecută în Emirate, oficialul va susține un discurs în cadrul Forumului Inovației Sustenabile, prin intermediul căruia dorește să sublinieze că fiecare joacă un rol important în ceea ce privește ameliorarea schimbărilor climatice.
„Conform datelor publicate de Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice al ONU, ultimul deceniu a fost cel mai cald înregistrat la nivel global. Planeta se încălzește din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră, iar posibilitatea de a limita suficient schimbările climatice se reduce, în vreme ce fenomenele meteorologice extreme se intensifică”, informează Administrația Prezidențială.
România va susține activ eforturile globale de atenuare și adaptare la schimbările climatice, la fel ca în ultimii ani. Astfel, țara noastră urmărește să valorifice roadele acțiunilor climatice asupra planetei, economiei globale și bunăstării cetățenilor.