Klaus Iohannis, presedintele ales, s-a apucat serios de treaba. A lnsat deja 6 directive puterii!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:48

Presedintele ales, Klaus Iohannis, pare ca nu are nicio zi de pierdut. A trasat, deja, puterii cateva sarcini extrem de importante.

6 directive a lansat Iohannis, ieri, dintre care una a si fost rezolvata. De partea cealalta, premierul Victor Ponta si-a luat cateva zile de vacanta. Presedintele ales vrea ca actuala putere sa puna in aplicare mai multe lucruri, unele care s-au aflat chiar pe agenda electorala a lui Klaus Iohannis. Dintre aceastea, respingerea legii amnistiei a fost pusa, deja, in practica.

Parlamentul a vota, ieri, doar cu un singur vot impotriva pentru respingerea acestei legi care a creat multa tensiune in campania electorala.

Iohannis cere, de asemenea, modificarea codului electoral pentru ca scenele cu romanii care n-au putut vota in diaspora sa nu se mai repete.

Un regulament care sa simplifice ridicarea imunitatii alesilor care sunt certati cu legea, a mai fost una dintre cerintele presedintelui ales si, totodata, deblocarea ordonantei de urgenta care se refera la migratia alesilor locali. Decizia guvernului care dadea unda verde alesilor sa plece la alt partid fara sa-si piarda functiile a dus la migratia a sute de primari si mii de consilieri locali catre partidele aflate la putere, ceea ce a nemultumit opozitia.

Reprezentantii acesteia cred ca, daca va fi aprobata, aceasta ordonanta ar putea fi atacata la Curtea Constitutionala.

##VIDEO127261##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

In fine, o alta cerinta importanta a lui Klaus Iohannis a fost prezentarea proiectului bugetului de stat pentru anul viitor in Parlament, cat mai repede. Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis a sustinut ca actualul PNL doreste schimbarea actualei puteri prin doua metode: demiterea guvernului prin motiune de cenzura sau alegeri, care vor avea loc insa abia peste doi ani.



De partea cealalta, invinsul alegerilor prezidentiale si-a luat cateva zile de vacanta. Seful Guvernului, Victor Ponta, si-a delegat atributiile catre vicepremierul Gabriel Oprea. Conform unei decizii publicate in Monitorul Oficial, Ponta este liber intre 19 si 24 noiembrie.