Klaus Iohannis, primul mesaj de la Kiev: „Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 16 iun 2022, 13:39

Primul mesaj postat de Klaus Iohannis de la Kiev, Ucraina

Sursa: Twitter

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns ieri în Kiev alături de oficialii Franței, Germaniei și Italiei. Cei patru se vor întâlni cu Volodimir Zelenski, potrivit Administrației Prezidențiale.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Irpin, unde a văzut cu ochii lui distrugerile făcute de armata rusă.

„Nu există cuvinte care să descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi la Irpin. Reiterez cu tărie apelul meu ca toți cei responsabili pentru aceste crime să fie trași la răspundere de justiția internațională, proces pe care România îl susține necondiționat”, a transmis președintele României, pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, s-a deplasat în capitala Ucrainei, Kiev, alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit informațiilor transmise de Administrația Prezidențială. 

„Președintele tocmai a ajuns la Gara din Kiev.

Liderii vor avea convorbiri, urmate de conferință de presă”
, a transmis Palatul Cotroceni.

Primul mesaj postat de Klaus Iohannis de la Kiev, Ucraina

„Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Președintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz și Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic și solidaritatea deplină față de Președintele Zelenski și de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!”, a scris președintele României, pe pagina sa oficială de Twitter.

În urmă cu doar câteva minute, președintele Klaus Iohannis a publicat, de asemenea, o filmare în care iese din tren, ajuns la Kiev.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 113 de război în Ucraina. Zelenski va participa la summiturile G7 şi NATO. Sfatul unui celebru strateg militar pentru liderul ucrainean

Deplasarea celor patru lideri europeni este o premieră de când a început războiul pornit de Rusia în Ucraina, pe data de 24 februarie.

Încă de duminică, publicația germană Bild am Sonntag a scris că Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, va merge la Kiev alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, la finalul lunii iunie, înainte de summitul G7, care va avea loc la Elmau, în Bavaria, între 25 și 27 iunie.

Citeste si: Președintele Franței, Emmanuel Macron, primele declarații de la Baza Kogălniceanu: „Încă din prima zi, Franța a spus că Rusia este o țară agresoare”

Ulterior, un parlamentar ucrainean a anunțat pe Twitter că la Kiev vor veni „cei trei mușchetari și d’Artagnan”, sugerând că celor trei lideri occidentali li se va alătura și președintele României, Klaus Iohannis.

Dintre cele patru țări, Franța, Germania, Italia și România, doar Germania și România au mai trimis reprezentanți la Kiev de când a fost declanșat războiul. Din partea Germaniei a venit la Kiev ministrul de externe Annalena Baerbock, iar din partea României au venit premierul Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.