Klaus Iohannis rămâne fără două imobile din Sibiu și trebuie să plătească 260.000 euro. Decizia este definitivă

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 sep 2024, 16:52

Două imobile deținute de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, vor reveni statului român

 
Sursa: Facebook

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, pierd două imobile din Sibiu, care vor reveni acum statului român. De asemenea, familia Iohannis va trebui să restituie statului suma de 260.000 de euro.

Două imobile deținute de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, în municipiul Sibiu, vor reveni statului român, conform unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). În plus, familia Iohannis va trebui să restituie statului suma de 260.000 de euro, bani obținuți din închirierea unuia dintre imobile, transmite Digi24.

Citește și: Mesajul transmis de Klaus Iohannis după tragedia din Munții Bucegi: „Problema cu urșii a ajuns prea departe”. Președintele României a fost recent aproape de locul producerii evenimentului

Klaus Iohannis pierde două imobile și rămâne dator statului cu 260.000 euro

Decizia a fost pronunțată miercuri, într-un proces început în 2016, care a avut la bază o dispută privind dreptul de moștenire asupra unei proprietăți deținută de soția președintelui.

Procesul a fost inițiat de Rodica Baștea, o prietenă a familiei Iohannis, stabilită în Miami, care împărțea dreptul de proprietate asupra imobilului cu Carmen Iohannis și soacra acesteia.

Baștea a contestat în instanță un certificat care desemna statul român drept moștenitor legal al imobilului din Sibiu, însă a pierdut în fața tuturor instanțelor, inclusiv la ÎCCJ, care a respins definitiv recursul său.

Această hotărâre judecătorească oferă statului român posibilitatea de a recupera nu doar cele două imobile din Sibiu, ci și suma de 260.000 de euro obținută de familia Iohannis din închirierea unui spațiu comercial.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Gabriel Trifu, adevărul său despre divorțul de Catrinel Sandu: „Ce o interesa pe ea cel mai tare era cum va fi privită aici în România vizavi de divorțul nostru.”

Litigiile anterioare privind moștenirea au împiedicat anterior Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) să înregistreze aceste proprietăți și să recupereze banii din chirii.

În urma deciziei definitive de astăzi, ANAF poate începe procedura de recuperare a acestor sume.

Iohannis are în continuare 6 case, conform declarației de avere

În cea mai recentă declarație de avere depusă în acest an de Klaus Iohannis, sunt menționate în continuare șase proprietăți – trei case și trei apartamente, toate situate în Sibiu. Cinci dintre acestea au fost achiziționate, iar unul dintre apartamente a fost moștenit de Carmen Iohannis. 

Citește și: Klaus Iohannis s-a retras din cursa pentru șefia NATO: România a anunțat oficial susținerea candidaturii lui Mark Rutte

Conform declarației de avere, Carmen și Klaus Iohannis au obținut în 2023 aproape 40.000 de lei doar din închirierea caselor pe care le dețin, ceea ce înseamnă aproximativ 3.300 de lei pe lună.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.