BREAKING NEWS Klaus Iohannis: „Școlile NU se mai redeschid în acest an”

Author: O.P.
Actualizat: 27 apr 2020, 14:15

Klaus Iohannis a făcut declarații de presă, la finalul ședinței de luni cu Guvernul.

Președintele României a precizat că, în acest an școlar, majoritatea elevilor nu se mai întorc în clase. Anul va fi încheiat la 12 iunie, așa cum arată structura. Studiile continuă la distanță, iar mediile și situațiile vor fi încheiate. Urmează ca ușile școlilor să se redeschidă în luna septembrie.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunt de ultima ora. Ce se intampla in Romania peste 4 zile: "Vom vedea atunci daca..."

„Am evaluat cum putem să continuăm având în vedere că pe 12 iunie, în mod normal, anul se încheie.(...) Nu putem să vorbim în niciun fel despre o relaxare. Trebuie să ținem cont de câteva lucruri destul de simple: faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica, din punctul nostru de vedere, riscuri mari. Ar exista riscuri mari ca elevii să ducă boala la școală sau de la școală acasă. 

Am constat că sunt deja o serie de țări din UE care nu mai doresc să redeschidă școlile. Sunt câteva țări unde situația este în evaluarea. Am dorit să aflăm ce s-a întâmplat și acolo unde experimental s-au redeschis școlile. În Franța, experimentul nu a decurs bine. După câteva zile, zeci de elevi au fost confirmați pozitiv și mai mulți profesori au ajuns la ATI.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițile, școlile și universitățile, să nu se mai redeschidă fizic. Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci, vor continua formele de învățământ la distanță”,  a spus Președintele României.

Citeste si: O noua victima in randul medicilor din cauza COVID-19 in Romania

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.