Astăzi și mâine, 20 și 21 octombrie, Klaus Iohannis va lua parte, la Bruxelles, la cele mai importante discuții despre problemele stringente ale acestei perioade.
Klaus Iohannis participă la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European
Măsurile necesare în ceea ce privește criza energetică, dar și reafirmarea susținerii pe care Uniunea Europeană o prezintă în ceea ce privește asigurarea securității alimentare la nivel global se află pe lista subiectelor care trebuiesc abordate.
Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, liderii țărilor europene urmează să discute, în continuare, despre dezbaterile începute la Praga, în ceea ce privește situația din domeniul energiei, „în vederea agreării unor măsuri suplimentare necesare pentru a asigura securitatea aprovizionării şi scăderea preţurilor la energie, pornind de la pachetul de propuneri prezentat marţi de Comisia Europeană”.
Mai mult decât atât, se va discuta și despre consolidarea rezilienței economiilor europene, dar și despre modalități prin care cetățenii și întreprinderile să fie protejate.
Citeste si: Este oficial: Indemnizație lunară de 2500 de lei pentru tinerii aflați în grija statului sau în plasament
De asemenea, se va discuta și despre evoluția războiului din Ucraina, dar și despre ajutorul pe care Uniunea Europeană va continua să îl ofere Kievului, conform Agerpres.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Parlamentul European a votat în favoarea intrării României în spațiul Schengen
Parlamentul European a votat pentru aderarea României în Spațiul Schengen, după mai mulți ani de așteptare. 547 de voturi au fost în favoarea aderării României în Spațiul Schengen, 49 de voturi au fost contra, iar 43 de abțineri,
„Tocmai am adoptat, cu largă majoritate, o rezoluţie a Parlamentului European în care cerem Consiliului Uniunii Europene s ă aprobe integrarea României în spaţiul Schengen ”, spune un eurodeputat.
Mai mult decât atât, Nicolae Ciucă, premierul României, a spus că toate condițiile care erau obligatorii au fost îndeplinite și de România, dar și de Bulgaria, fiind și ea cu un pas mai aproape de intrarea în Spațiul Schengen.
„Rezoluția privind aderarea României și a Bulgariei la Schengen reconfirmă că așteptările noastre de aderare la Schengen sunt justificate și legitime. Condițiile necesare sunt întrunite. Decizia ar trebui să fie luată”, se arată pe Twitter.
Până la finalul acestui an, decizia ar putea fi luată, ceea ce însemană că, începând cu anul 2023, nu vor mai exista controale asupra persoanelor la niciuna din frontierele țării, atât pentru România, cât și pentru Bulgaria.
„Prin acest demers, Parlamentul European arată încă o dată, că sprijinul său pentru România este consistent şi constant. Împreună cu colegii mei din Partidul Social Democrat şi PES activists România am militat în permanenţă, în ultimii ani, pentru aderarea României la spaţiul Schengen, iar susţinerea oferită de peste 40.000 de români, în cadrul campaniei RomâniiMerităÎnSchengen, indică faptul că acest obiectiv trebuie îndeplinit cât mai repede cu putinţă”, a spus Victor Negrescu, europarlamentar PSD, conform news.ro.