L-a iertat Romică Țociu pe Alexandru Arșinel pentru că l-a dat afară de la teatru? Declarațiile actorului: „Am suferit și chiar am plâns că am plecat”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 sep 2022, 15:47

Declarațiile actorului: „Am suferit și chiar am plâns că am plecat”

Sursa: Captură KANAL D

Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Romică Țociu și-a dezvăluit transparența și a vorbit despre momentul în care Alexandru Arșinel l-a dat afară de la teatru.

Alexandru Arșinel a murit ieri, 29 septembrie 2022, la 83 de ani, din cauza gravelor probleme de sănătate pe care le avea. Acesta s-a stins din viață la Spitalul Universitar de Urgențe din București, trecând la dreapta partenerei sale de scenă favorite, Stela Popescu.

Romică Țociu a fost dat afară de Alexandru Arșinel de la teatru

Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată exclusiv la Kanal D, Romică Țociu a lămurit o mare curiozitate care stătea pe buzele oamenilor.

L-a iertat sau nu pe Alexandru Arșinel pentru că l-a dat afară de la teatru? Prezentatoare emisiunii, Denise Rifai, a adus în discuție această problematică. 

„În 1998 când ați început să aveți în fiecare duminică o emisiune de televiziune, vă citez: «Alexandru Arșinel, directorul teatrului, ne-a chemat pe amândoi și ne-a spus că nu e normal să nu jucăm duminica. Am înțeles situația și am propus să jucăm la matinée (n.r.:

dimineața). Nu s-a dorit asta». În presă, s-a speculat că Alexandru Arșinel era, de fapt, invidios pe succesul pe care îl aveați în televiziune, pentru că el însuși forma un cuplu cu Stela Popescu.

De curând, ați spus așa: «Îmi reproșez că ar fi trebuit să fiu puțin altfel în relațiile cu unii dintre marii actori de comedie ai acestei țări. Poate că nu ar fi trebuit să fiu atât de acid, indiferent cât de mult au greșit ei față de mine și să nu încep un război care mie nu mi-a folosit în acea perioadă»”

, a spus Denise Rifai.

Citeste si: Mesajul transmis de Dan Negru, după moartea lui Alexandru Arșinel: „Azi a venit ziua”

„L-ați iertat pe Alexandru Arșinel pentru că v-a dat afară de la teatru?”, a fost întrebarea pe care Denise Rifai i-a adresat-o lui Romică Țociu.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„N-am fost supărat niciodată pe maestru. Pesemne că a fost o conjunctură nefavorabilă. Nu cred că domnul Arșinel ar fi fost în stare să facă lucrul ăsta din răutate. Cred că a fost o conjunctură acolo. Nu știu dacă deranjam la Tănase (n.r.: teatrul) pentru că noi aveam spectacolul nostru. Mi-aș fi dorit să fie un pic mai apropiat de noi, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că, în ultima perioadă și în ultima întâlnire cu maestrul Arșinel, lucrurile au stat altfel. 

Poate că am avut și eu momente când ar fi trebuit să tac și n-ar fi trebuit să scot sabia, pentru că ei aparțin acestei țări și acestei tagme și au făcut lucruri extraordinare. Mă rog pentru sănătatea domnului Arșinel, mă rog să fie bine, aici nu e vorba de iertare. Cu cât trece vremea, devii mai înțelept, și am înțeles exact ce s-a întâmplat atunci. 

Ce a fost nasol e că am suferit și chiar am plâns că am plecat de la Tănase, pentru că era visul alergătorului de cursă lungă să joace broadway-ul din București. Am suferit tare mult că am plecat”, a mărturisit Romică Țociu.

Romică Țociu s-a considerat neîndreptățit

Denise Rifai l-a mai întrebat pe Romică Țociu dacă este de părere că ce s-a întâmplat cu concedierea lui de la teatru a fost o mare nedreptate. Actorul a răspuns afirmativ, dar s-a declarat fericit că și Alexandru Arșinel, la rândul lui, înțelesese că a fost o greșeală. 

Citeste si: Romică Țociu nu a avut un drum ușor spre celebritate! Îndrăgitul actor a mărturisit că a dormit în gară când a ajuns în București! Iată la ce visa atunci tânărul actor!

„Cred că da. Cred că a fost o nedreptate pe care și dumnealui a înțeles-o, mă bucur că a înțeles-o și mă bucur că astăzi sunt bine și gândesc bine despre dumnealui”, a declarat Romică Țociu, acum aproximativ două săptămâni.