„La spital, totul era bine”. Doi soți din Drobeta Turnu Severin și-au pierdut bebelușul în timp ce femeia era în travaliu

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 feb 2023, 16:59

Cele nouă luni de sarcină au decurs perfect și nimic nu dădea de înțeles că o astfel de tragedie va avea loc

Sursa: pexels

Doi soți din Drobeta Turnu Severin așteptau cu sufletul la gură ca bebelușul lor să se nască, doar că acesta a murit chiar înainte de a veni pe lume. Părinții îndurerați au apelat la instanță

Doi soți din Drobeta Turnu Severin, polițiști, urmau să își cunoască bebelușul, o fetiță pe care și-au dorit-o foarte mult. Cu puțin timp înainte să se nască, fătul a decedat și nimeni nu își explică motivul, deoarece controalele din timpul sarcinii ieșiseră perfect.

Doi soți din Drobeta Turnu Severin și-au pierdut bebelușul

Cele nouă luni de sarcină au decurs perfect și nimic nu dădea de înțeles că o astfel de tragedie va avea loc.

 În timp ce mama era în travaliu, copilul a decedat, fără ca cineva să își poată explica acest lucru.

Soțul și soția au făcut o sesizare la Parchetul Medicilor, dar și la Colegiul Medicilor și cer explicații personalului nedical de la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin.

„M-a sunat pe la ora 6.40 și îmi spune că bebelușului nu îi mai bate inima. A născut, dar copilul era decedat.

Aici la spital când au consultat-o totul bine, numai că dimineața am auzit că nu mai este bine”,
a povestit soțul femeii.

În momentul în care femeia a ajuns la spital, nu se simțea bine, acuzând stări de vomă și sângerări. „Au venit, din ce mi-a spus ea, pe la ora 3, i-au și spus că o să intre în sala de nașteri. Ea sângera, avea stări de vomă, iar, când au ajuns la sala de nașteri, i-au zis să se întoarcă înapoi, că vine dimineața să nască la 6”, a mai spus acesta.

Citește și: Minune aviatică! Un copil român s-a născut în avion, în timpul zborului! A fost necesară aterizare de urgență în Praga

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

O anchetă a fost deschisă în acest sens, pentru a se afla toate datele problemei. Mama bebelușului a fost externată, dar va continua să lupte, pentru a i se face dreptate.

Gemeni de doar o lună au fost internați cu gripă

Doi bebeluși au ajuns de urgență  la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, având infecții respiratorii. Conform Dr. Ruxandra Laza, medic primar boli infecțioase la același spital, numărul cazurilor de infecții respiratorii, mai ales la copii, este mare.

Aceasta a declarat că, în ultimele patru luni, doar la acel spital, a crescut exponențial numărul persoanelor care se confruntă cu această problemă, o pătrime dintre cei internați acuzând infecții respiratorii.

Citește și: Doi părinți și-au abandonat bebelușul în aeroportul din Israel, când și-au dat seama că trebuie să îi cumpere bilet

Unele dintre persoanele care ajung în Ambulatoriu au și forme severe de boală și trebuie tratate de urgență, deoarece gripa este una dintre bolile cele mai contagioase.