L-ai simțit? Un nou cutremur s-a produs în România, noaptea trecută. Ce magnitudine a avut seismul

Autor: Diana Bostan

Un nou cutremur s-a produs în Vrancea.

Sursa: Pexels

În noaptea de 8 septembrie 2024, la ora locală 00:57:43, un cutremur de intensitate slabă a fost înregistrat în zona seismică Vrancea.

Seismul din Vrancea a avut o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime semnificativă de 135 de kilometri.

Citește și: Un cutremur de magnitudinea 7 a zguduit Rusia, urmat de o erupție vulcanică. Autoritățile au emis o alertă de tsunami

Un nou cutremur s-a produs în Vrancea

Deși magnitudinea cutremurului a fost mică, acesta a fost resimțit în mai multe localități din apropiere.

Conform datelor furnizate de specialiștii INFP, cutremurul s-a produs la 44 de kilometri vest de orașul Focșani, 65 de kilometri est de Sfântu-Gheorghe și 69 de kilometri nord de Buzău.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Alte orașe din apropierea epicentrului includ Brașovul, aflat la 79 de kilometri est, Bacăul, la o distanță de 92 de kilometri sud, și Bârladul, situat la 97 de kilometri sud-vest.

Citește și: Două cutremure au avut loc în această dimineață, în România! Ce magnitudine au avut și unde s-au resimțit

”În ziua de 08 Septembrie 2024, la ora 00:57:43 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.2,

la adâncimea de 135.0 km.”, se arată în comunicatul transmis de INFP.

Deși cutremurul nu a avut o magnitudine mare, seismele din zona Vrancea sunt monitorizate cu atenție, deoarece această regiune este cunoscută pentru activitatea seismică frecventă și potențialul de a genera cutremure mai puternice.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.