„L-am făcut foarte fericit pe copilul din mine”. Mesajul transmis de David Popovici după ce a obținut medalia de bronz la proba de 100 m liber a Jocurilor Olimpice de la Paris

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 01 aug 2024, 13:29

David Popovici a obținut medalia de bronz la proba de 100 m liber

Sursa: Profimedia

David Popovici a cucerit bronzul în finala probei de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

David Popovici, tânărul înotător român în vârstă de doar 19 ani, a urcat din nou pe podiumul olimpic aseară la Paris, obținând medalia de bronz în proba de 100 de metri liber.

Ce a spus David Popovici după obținerea medaliei de bronz

Deși și-a dorit să repete performanța din proba de 200 de metri liber, unde a câștigat aurul, Popovici se întoarce acasă cu mândrie și recunoștință pentru această nouă realizare.

Acesta a devenit nu doar un erou național, ci și un simbol al tăriei de caracter și al sacrificiilor făcute pentru a atinge excelența.

Într-o declarație plină de emoție, David a subliniat importanța medaliei de bronz.

„Mă bucur, adică nu contează că nu mai e de aur e de bronz, e o medalie olimpică. Sunt al treilea cel mai bun din lume la o probă, primul la altă probă”.

Acest bronz este o confirmare a muncii și dăruirii sale constante, chiar dacă doar o sutime de secundă l-a despărțit de argint.

Cu un timp remarcabil de 47,49 de secunde, David a reușit să se claseze pe locul trei, dar lupta pentru podium a fost extrem de strânsă. Emoțiile au fost la cote maxime, întrucât diferența față de locul patru a fost tot de doar o sutime de secundă.

Aceasta competiție intensă a evidențiat încă o dată spiritul de luptător al tânărului înotător.

Popovici a reflectat asupra semnificației medaliei de bronz, menționând că greutatea ei simbolizează toate sacrificiile făcute de el și de cei apropiați, inclusiv echipa și familia sa.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

„Greutatea ei simbolizează toate sacrificiile pe care eu și apropiații mei, echipa, familia, le-am făcut să ajungem aici. Uite că, o țin și o arăt pentru că sunt foarte mândru de ea, pentru că știu tot ceea ce e în spatele ei”, a spus el.

Citește și: Dan Negru, dezamăgit de Transilvania: „E mai scump să vezi lacul ăsta decât cascada Niagara” Prezentatorul trage un semnal de alarmă asupra pericolelor la care se expun turiștii

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță un cod portocaliu de caniculă și temperaturi de 39 de grade Celsius: Care este prognoza meteo pentru ziua de vineri, 2 august 2024

Mihai Popovici: „Habar nu avea să înoate, dar s-a bucurat să fie în apă”

Această medalie de bronz vine la doar trei zile după ce David a făcut istorie, devenind primul înotător român medaliat cu aur la Jocurile Olimpice. A reușit această performanță în proba de 200 de metri liber, un vis împlinit

pentru el și o sursă de mândrie pentru întreaga națiune.

„L-am făcut foarte fericit pe copilul din mine și pe mine mic care își dorea foarte tare să ajungă la Jocurile Olimpice”, a mărturisit Popovici, subliniind astfel cât de mult înseamnă pentru el aceste realizări.

Modestia, talentul și disciplina auto-impusă l-au transformat pe David dintr-un copil considerat leneș, după cum recunoaște chiar el, într-un campion greu de egalat. Tatăl său, Mihai Popovici, își amintește cum David a fost inițial încântat doar să fie în apă, fără să știe să înoate corect: „A fost ca o explozie de bucurie. Și asta a fost tot. Habar nu avea să înoate, dar s-a bucurat să fie în apă”.

Astăzi, micul David a devenit un Goliath al înotului, cu 23 de medalii de aur câștigate până la vârsta de 19 ani și cu o deviză uluitoare de perseverență și dăruire. Succesul său la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 este o dovadă a faptului că sacrificiile și munca asiduă pot transforma visele în realitate.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!