„L-am făcut foarte fericit pe copilul din mine”. Mesajul transmis de David Popovici după ce a obținut medalia de bronz la proba de 100 m liber a Jocurilor Olimpice de la Paris

Author: Andrei Costanda
Actualizat: 01 aug 2024, 13:29

David Popovici a obținut medalia de bronz la proba de 100 m liber

Sursa: Profimedia

David Popovici a cucerit bronzul în finala probei de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

David Popovici, tânărul înotător român în vârstă de doar 19 ani, a urcat din nou pe podiumul olimpic aseară la Paris, obținând medalia de bronz în proba de 100 de metri liber.

Ce a spus David Popovici după obținerea medaliei de bronz

Deși și-a dorit să repete performanța din proba de 200 de metri liber, unde a câștigat aurul, Popovici se întoarce acasă cu mândrie și recunoștință pentru această nouă realizare. Acesta a devenit nu doar un erou național, ci și un simbol al tăriei de caracter și al sacrificiilor făcute pentru a atinge excelența.

Într-o declarație plină de emoție, David a subliniat importanța medaliei de bronz.

„Mă bucur, adică nu contează că nu mai e de aur e de bronz, e o medalie olimpică. Sunt al treilea cel mai bun din lume la o probă, primul la altă probă”.

Acest bronz este o confirmare a muncii și dăruirii sale constante, chiar dacă doar o sutime de secundă l-a despărțit de argint.

Cu un timp remarcabil de 47,49 de secunde, David a reușit să se claseze pe locul trei, dar lupta pentru podium a fost extrem de strânsă. Emoțiile au fost la cote maxime, întrucât diferența față de locul patru a fost tot de doar o sutime de secundă. Aceasta competiție intensă a evidențiat încă o dată spiritul de luptător al tânărului înotător.

Popovici a reflectat asupra semnificației medaliei de bronz, menționând că greutatea ei simbolizează toate sacrificiile făcute de el și de cei apropiați, inclusiv echipa și familia sa.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

„Greutatea ei simbolizează toate sacrificiile pe care eu și apropiații mei, echipa, familia, le-am făcut să ajungem aici. Uite că, o țin și o arăt pentru că sunt foarte mândru de ea, pentru că știu tot ceea ce e în spatele ei”, a spus el.

Citește și: Dan Negru, dezamăgit de Transilvania: „E mai scump să vezi lacul ăsta decât cascada Niagara” Prezentatorul trage un semnal de alarmă asupra pericolelor la care se expun turiștii

Momentul emoționant când Dragoș Ghile, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui David Popovici, sare plângând în brațele acestuia după obținerea medaliei de aur
[Sursa: Raed Krishan/ GSP]

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță un cod portocaliu de caniculă și temperaturi de 39 de grade Celsius: Care este prognoza meteo pentru ziua de vineri, 2 august 2024

Mihai Popovici: „Habar nu avea să înoate, dar s-a bucurat să fie în apă”

Această medalie de bronz vine la doar trei zile după ce David a făcut istorie, devenind primul înotător român medaliat cu aur la Jocurile Olimpice. A reușit această performanță în proba de 200 de metri liber, un vis împlinit pentru el și o sursă de mândrie pentru întreaga națiune.

„L-am făcut foarte fericit pe copilul din mine și pe mine mic care își dorea foarte tare să ajungă la Jocurile Olimpice”, a mărturisit Popovici, subliniind astfel cât de mult înseamnă pentru el aceste realizări.

Modestia, talentul și disciplina auto-impusă l-au transformat pe David dintr-un copil considerat leneș, după cum recunoaște chiar el, într-un campion greu de egalat. Tatăl său, Mihai Popovici, își amintește cum David a fost inițial încântat doar să fie în apă, fără să știe să înoate corect: „A fost ca o explozie de bucurie. Și asta a fost tot. Habar nu avea să înoate, dar s-a bucurat să fie în apă”.

Astăzi, micul David a devenit un Goliath al înotului, cu 23 de medalii de aur câștigate până la vârsta de 19 ani și cu o deviză uluitoare de perseverență și dăruire. Succesul său la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 este o dovadă a faptului că sacrificiile și munca asiduă pot transforma visele în realitate.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.