“L-au lovit cu ciocanul peste maini, in cap …” Marturii din infernul de la Berevoesti, unde mai multi tineri au fost tinuti sclavi, duminica, de la ora 20:00, la “Asta-i Romania!”

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 30 iul 2017, 11:46

Duminica seara, de la ora 20:00, emisiunea “Asta-i Romania!” va prezinta, in premiera, un material cutremurator, ce ii are ca protagonisti pe fratii Bratu, doi tineri scapati din lanturile sclaviei de la Berevoesti, Arges.

Cristi si Dan Bratu, care au fost parte din iadul de la Berevoesti, au ajuns sa fie de nerecunoscut, in doar doua luni, perioada in care au fost sechestrati si molestati. 

 

Ororile prin care au trecut fratii Bratu sunt greu de descris in cuvinte si au lasat urme adanci in sufletele si pe chipurile celor doi tineri care, din barbatii care erau odinioara, au ajuns niste umbre.

Incapabili fizic si psihic sa isi poarte de grija, Cristi si Dan traiesc de pe o zi pe alta dar, mai trist este ca, de cand au scapat din mainile romilor, nimeni nu s-a mai interesat de soarta lor.

 

“Acesti oameni, cu bruma lor de stima de sine, erau umiliti si infricosati prin bataie. (…) Sa nu credeti ca li se dadea o palma, doua… nu! Din dorinta de a fi terorizati, erau batuti cu parii, ca animalele”, declara Tudorel Butoi, psiholog criminalist. 

 

Urmariti duminica, de la ora 20:00, la “Asta-i Romania!”, marturiile fratilor Bratu, doi dintre sclavii salvati din infernul de la Berevoesti.

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.