La 87 de ani traieste sub cerul liber numai din mila vecinilor

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:25

Traiesc sub cerul liber, numai din mila vecinilor si dintr-o pensie de nimic. Se roaga la Cel de Sus sa nu mai ploua ca sa poata rezista pana a doua zi.

Este povestea crunta de viata a unei batrane de 87 de ani si a fiicei ei, ajunse in strada dupa o intamplare nefericita. Nici lacrimi sa planga nu mai are. In timp ce isi strage mana schilodita la piept si o acopera cu o patura peticita, batrana de 87 de ani se pierde in cosmarul care nu ii mai da pace.

Frigul, foamea si oboseala au daramat-o pe sarmana batranica.

Sunt zile in care nu mananca nimic. Ea si fiica ei traiesc numai din pensia batranei care abia depaste 300 de lei.

La varsta la care grijile ar fi trebuit sa dispara, sa isi traiasca batranetea linistita, doamna Floarea si fiica sa Maria nu-si mai gasesc locul.

40 de ani au locuit intr-o garsoniera in blocul de pe soseaua Colentina numarul 29. Insa, destinul a facut ca Maria sa aiba nevoie de un imprumut pentru care a garantat cu casa.


Legea nu permite autoritatilor sa le dea o locuinta sociala femeilor. Cel mult, le pot gazdui intr-un adapost social. Rare sunt persoanele care isi fac timp macar sa le asculte povestea. Daramite sa le spuna o vorba buna sau sa le intinda o mana de ajutor.

Dureros este ca in orele pe care le-am petrecut in strada, alaturi de cele doua femei, un singur trecator s-a oprit si acela, nu era roman.
Daca autoritatile spun ca nu au cum sa le dea o locuinta, poate, totusi, cineva le va intelege drama. Iar bietele femei vor gasi linistea unei case.
##VIDEO117777##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.