"La cald", despre unele dintre cele mai utile echipamente dintr-o bucătărie profesională

Author: Diana Tilă
Actualizat: 24 feb 2023, 11:49

Una dintre cele mai mari erori care pot fi comise într-o bucătărie profesională este aceea de a trimite mâncarea rece către mesele clienților. Aceasta nu ar fi numai o dovadă de lipsă de respect, ci și un semn al haosului care domnește dincolo de ușile închise ale restaurantului. Din fericire, există o soluție deopotrivă simplă și eficientă pentru a evita acest scenariu cu totul nedorit: echipamentele de menținere la cald, pe care le pune la dispoziția partenerilor săi un furnizor cu adevărat profesionist și cu o experiență îndelungată în industria ospitalității.

Fresco Expert, care susține inovația în orice bucatarie profesionala din România încă din anul 1992, are o ofertă impresionantă de utilaje de menținere la cald, după cum veți vedea parcurgând articolul în continuare. Acestea provin exclusiv de la branduri recunoscute la nivel internațional, ceea ce le garantează calitatea, fiabilitatea, ușurința în utilizare, randamentul și, nu în ultimul rând, durata îndelungată de viață, fără necesitatea unor operațiuni de mentenanță. Ele se împart în mai multe categorii, în funcție de necesitățile utilizatorilor și de tipul localului în care vor fi integrate, dar și în funcție de temperaturile pe care le ating.

Astfel, vorbim în primul rând despre planuri calde, simple ori cu suprastructură și cu până la 3 lămpi cu halogen. Ele sunt realizate din sticlă tratată termic, au o capacitate între 1 și 3 cuve GN și generează temperaturi de până la +90 de grade Celsius. Alt exemplu de utilaj foarte folositor în orice bucătărie profesională este stația încălzită de expunere și tranșare. Aceasta este prevăzută cu 2 lămpi cu halogen și sistem anti-strănut, are capacitatea de 2 cuve GN și permite setarea unor temperaturi de la +30 de grade Celsius la maximum +90 de grade Celsius.

În ceea ce privește lămpile de păstrare la cald, unele dintre cele mai utilizate astfel de echipamente într-o bucătărie profesională, ele pot fi montate fie pe tavan, fie pe un cadru din oțel inoxidabil, în număr de la 1 la 3 (în funcție de câte cuve GN trebuie încălzite). Nu în ultimul rând, cărucioarele termice de tip banquett pot fi considerate apogeul eficienței în ceea ce privește menținerea la cald, întrucât pot găzdui între 6 și 15 cuve GN în același timp. Prețurile produselor din această categorie pornesc de la câteva sute de lei (spre exemplu, 800 de lei pentru un plan cald GN 1/1) și pot ajunge până la câteva zeci de mii de lei (17.760 de lei pentru cuptorul Giorik de păstrare la cald și regenerare).

Toate echipamentele enumerate anterior, indispensabile într-o bucătărie profesională care își respectă clienții, vin însoțite de garanție Base Care inclusă în preț (montaj, 12 luni piese de schimb și manoperă). Aceasta poate fi extinsă, contra cost, la Performance Care - 175 de lei, respectiv Premium Care - 310 lei, cu extra beneficii precum revizie anuală, training utilizare, extinderea perioadei pentru piese de schimb și manoperă și intervenție în 48-72 de ore. În concluzie, acum știți atât de unde, cât și în ce condiții să achiziționați utilajele care vă vor permite să vă întâmpinați întotdeauna oaspeții din restaurant cu... căldură, atât la propriu, cât și la figurat!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.