La ce facultate a intrat Eliza Iliescu, fiica celei mai bătrâne mame din România. La BAC a avut media de peste 9.50

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 06 sep 2022, 12:25

Eliza si Adriana Iliescu

Eliza Maria Iliescu a intrat la facultate! Ce carieră vrea să aibă fiica Adrianei Iliescu, cea mai bătrână mamă din România.

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, a fost șefă de promoție la Colegiul „Dimitrie Paciurea”, și a obținut la bacalaureat o medie de peste 9.50. Mai mult, tânăra a fost admisă la Facultatea de Litere, prima pe lista opțiunilor sale. Aceasta a obținut la limba română, la examenul maturității, nota 9.80.

 

Citeste si: Ce medie a obținut Eliza, fiica Adrianei Iliescu, la examenul de Bacalaureat. Adolescenta urmează să aplice ”două sau poate chiar trei facultăți”

Ce carieră vrea să aibă fiica Adrianei Iliescu

Recent, Eliza a declarat că vrea să devină profesoară de limba română și engleză. Așadar, tânăra îi va călca pe urme mamei ei, care a fost la rândul ei profesoară de română. Aceasta a mai adăugat că își dorește să fie o studentă cu rezultate bune la învățătură.

„Am intrat la Litere. Vreau să fiu profesoară de limba română și engleză.

E o facultate frumoasă. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură. Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei Univesități prestigioase din București”
, a declarat Eliza Iliescu pentru Impact.ro.

Citeste si: Tocmai s-a aflat! Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai în vârstă mamă din România, și ce avere îi rămâne fiicei ei, Eliza

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult, Eliza a mărturisit în urmă cu câteva luni că își dorește să facă și facultatea de Filosofie. Acum, tânăra a spus că rămâne de văzut ce se va întâmpla. Pentru a face în paralel încă o facultate, Eliza va trebui să plătească și taxă.

„Încă nu știu. Poate da, poate nu, rămâne de văzut”, a completat aceasta.

Cu toate acestea, Adriana Iliescu a mărturisit că va face tot posibilul să o ajute pe fiica ei sa-și plătească a doua facultate, din pensia sa de la Uniunea Scriitorilor.

„Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!”, ne-a mai spus Adriana Iliescu.