La ce oră apar rezultatele de la Evaluarea Națională 2024? Notele vor fi publicate pe 3 iulie pe edu.ro

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 03 iul 2024, 09:57

La ce ora apar rezultatele la Evaluarea Națională 2024

Sursa: freepik

Așteptarea a luat sfârșit pentru elevii clasei a VIII-a, ce au susținut Evaluarea Națională, deoarece rezultatele inițiale vor fi publicate pe 3 iulie 2024.

Mai sunt doar câteva ore până în momentul în care elevii ce au susținut Evaluarea Națională o să afle notele inițiale primite la probele scrise susținute. Elevii ce au terminat clasa a VIII-a sunt nerăbdători să vadă notele pe care le-au primit după susținerea probelor, iar aceasta este ora exactă la care vor fi publicate primele rezultate.

Pe 3 iulie se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2024

Peste 160.000 de elevi au susținut Evaluarea Națională în anul 2024, iar aceștia, alături de părinți, numără fiecare minut până în momentul în care rezultatele vor fi publicate pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației. Proba scrisă la Limba română a avut loc pe 25 iunie, iar la două zile distanță, la data de 27 iunie 2024, elevii au susținut proba scrisă la Matematică.

Elevii ce au urmat școli cu predare în limbile minorităților naționale au susținut și un examen la data de 28 iunie, la Limba maternă. În anul 2024, numele elevilor nu vor fi afișate pe liste, astfel încât să fie protejate datele personale. Fiecare elev este asociat unui cod unic, ce este format din două litere ce indică județul și o serie de cifre. Aceste coduri au fost primite de fiecare elev ce a susținut Evaluarea Națională înainte de examene.

La ce oră apar rezultatele de la Evaluare Națională 2024 pe edu.ro?

Calendarul oficial realizat de Ministerul Educației arată că rezultatele inițiale ale Evaluării Naționale vor fi afișate la data de 3 iulie, la ora 14:00, pe platforma evaluare.edu.ro. Cu toate acestea, în anul școlar precedent, primele rezultate au fost publicate în jurul orei 10:00. Elevii ce nu sunt mulțumiți de rezultatele pe care au reușit să le obțină la probele scrise ale Evaluării Naționale pot depune contestație la centrele de examen sau în mod electronic.

Citește și: Când se afișează rezultatele de la Evaluarea Națională? Calendarul admiterii la liceu

Aceste contestații pot fi depuse la data de 3 iulie 2024, în intervalul orar 16:00 și 19:00, dar și la data de 4 iulie, între orele 8:00 și 12:00. Rezultatele finale vor fi publicate la data de 9 iulie 2024, după ce lucrările au fost reevaluate de o comisie specială de profesori.

Notele finale primite de elevi la sfârșitul clasei a VIII-a îi va ghida pe aceștia în parcursul lor școlar, fiind necesare pentru admiterea la liceu.

Calendarul admiterii la liceu

11 – 12, 15 – 22 iulie 2024: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

11 – 12, 15 – 19 iulie 2024: Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere

11 – 12, 15 – 19 iulie 2024: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată

22 iulie 2024: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată, potrivit edupedu.ro.

22 iulie 2024: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată

23 iulie 2024: Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională

23 iulie 2024: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată

24 iulie 2024: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024 – 2025

24 iulie 2024: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal