La ce oră începe Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a! Cu cât timp înainte se face intrarea în clasă! Calendarul complet al examenelor

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 27 mai 2024, 13:46

Când începe Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VI-a?

Sursa: Pexels.com

Ultimele zile ale lunii mai vin alături de multe emoții pentru elevii clasei a VI-a, ce susțin Evaluarea Națională. Iată care sunt toate informațiile de care elevii au nevoie.

Elevii de clasa a II-a și a IV-a au susținut Evaluarea Națională în săptămânile antecedente, iar acum este rândul elevilor ce termină clasa a VI-a să treacă prin această experiență. Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VI-a va avea loc în această săptămână, când aceștia vor susține cele două probe, la Limba română și proba la Matematică. Iată care este ora la care încep probele din cadrul Evaluării Naționale, care sunt detaliile pe care trebuie să le cunoască elevii, dar și care este calendarul examenelor.

Când sunt programate examenele din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VI-a

A doua jumătate a lunii mai a fost împărțită în trei etape, în care elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a să susțină probele pentru Evaluarea Națională, iar în săptămâna 27- 31 mai 2024 din anul școlar al anului 2023-2024, elevii de clasa a VI-a își vor testa cunoștințele prin intermediul acestei testări.

Cele două probe susținute de către elevii ce termină clasa a VI-a vor fi programate la ore diferite, în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei unități de învățământ.

Evaluarea Națională începe la data de 28 mai 2024 pentru elevii ce termină clasa a VI-a, cu susținerea probei de Limbă și comunicare, urmând ca următoarea zi, la data de 29 mai 2024, aceștia să susțină proba la Matematică și științe ale naturii. 

Elevii ce finalizează clasa a VI-a vor avea la dispoziție o oră pentru rezolvarea subiectelor, iar rezultatele Evaluării Naționale vor fi primite după șapte zile de la data susținerii ultimului test. Lucrările vor fi corectate în cadrul unităților de învățământ, de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora. Elevii și părinții acestora trebuie să știe că rezultatele finale ale celor două probe susținute în cadrul Evaluării Naționale nu vor fi trecute în catalog, deoarece aceste teste au ca și scop evaluarea cunoștințelor acumulate de elevi pe parcursul anilor școlari.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Când are loc Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a?

Notele primite de elevii clasei a VI-a la Evaluarea Națională îi ajută să își testeze cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de școală, însă elevii de clasa a VIII-a au nevoie de o notă cât mai

mare la Evaluarea Națională, astfel încât să fie admiși la liceul pe care și-l doresc. Elevii de clasa a VIII-a vor finaliza studiile anului școlar 2023-2024 cu o săptămână mai devreme decât restul elevilor din ciclul gimnazial, mai exact la data de 14 iunie 2024, pentru a avea timpul necesar să facă o ultimă recapitulare a materiei pentru Evaluarea Națională, potrivit edupedu.ro.

Înscrierea elevilor la Evaluarea Națională se va realiza automat de către secretariatele unităților de învățământ, în perioada 11 – 14 iunie. La data de 25 iunie 2024 are loc prima probă pentru elevii ce au terminat clasa a VIII-a, mai exact la proba scrisă la Limba română, urmând ca la două zile, pe 27 iunie 2024, aceștia să susțină proba scrisă la Matematică. Minoritățile naționale susțin și o a treia probă scrisă, la Limba maternă, la data de 28 iunie 2024. 

Citește și: Calendar BAC 2024: Când încep examenele?

Primele rezultate ale Evaluării Naționale, pentru elevii clasei a VIII-a, vor fi afișate la data de 3 iulie 2024, până la ora 12:00. Tot la data de 3 iulie, în intervalul orar 16:00- 19:00, dar și la data de 4 iulie, între orele 08:00- 12:00, elevii vor putea depune contestații, în cazul în care consideră că evaluarea nu a fost realizată în mod corespunzător. Rezultatele finale vor fi afișate la data de 9 iulie 2024, iar începând cu data de 11 iulie 2024, elevii ce au finalizat clasa a VIII-a se pot înscrie pentru admiterea la liceu.