La ce oră începe finala Conference League și unde va putea fi urmărită pe TV? Olympiakos - Fiorentina

Autor: Andrei Costanda

Finala UEFA Europa Conference League va avea loc astăzi, 29 mai, de la ora 22:00, live pe Pro Arena.

Sursa: DAZN.com

Finala Conference League dintre Olympiakos Pireu și Fiorentina se joacă miercuri la ora 22:00 pe Agia Sofia/OPAP Arena din Atena.

Finala Conference League dintre Olympiakos Pireu și Fiorentina va avea loc miercuri, la ora 22:00, pe stadionul Agia Sofia/OPAP Arena din Atena. Partida va fi transmisă în direct pe Pro Arena, oferind fanilor șansa de a urmări acest eveniment deosebit.

Olympiacos- Fiorentina se joacă în Grecia

Agia Sofia/OPAP Arena, gazda finalei, este stadionul echipei AEK Atena, una dintre rivalele istorice ale lui Olympiakos.

Această finală adaugă o notă suplimentară de rivalitate și tensiune, mai ales că Olympiakos a avut un parcurs impresionant în semifinale, eliminând Aston Villa cu scoruri de 4-2 în deplasare și 2-0 acasă.

Olympiakos Pireu este o echipă care a dominat fotbalul grecesc în ultimele decenii, cucerind 22 de titluri de campioană din 1997 până în 2022. Antrenată de Jose Luis Mendilibar, care a câștigat Europa League cu Sevilla sezonul trecut, Olympiakos speră să adauge un nou trofeu european în palmares.

Echipa este condusă de patronul controversat Evangelos Marinakis, cunoscut pentru implicarea sa în diverse scandaluri, inclusiv acuzații de trafic de droguri și aranjare de meciuri.

La nivel de management, Olympiakos beneficiază de experiența strategică a lui Christian Karembeu, campion mondial și european cu Franța, și de expertiza fostului atacant Darko Kovacevic, care ocupă funcția de director sportiv. Lotul echipei include opt fotbaliști portughezi, printre care Andre Horta, Chiquinho, Gelson Martins și Daniel Podence, ceea ce adaugă un plus de calitate și diversitate echipei.

Atena se află în alertă maximă în pregătirea acestui meci. După ce Panathinaikos a triumfat în Euroliga de baschet masculin, rivala locală Olympiakos caută să obțină primul trofeu din istoria secției de fotbal. Meciul se desfășoară pe stadionul OPAP Arena, ceea ce a mobilizat sute de polițiști și jandarmi pentru a asigura siguranța evenimentului.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

În ciuda unui sezon intern mai puțin reușit, încheiat pe locul 3 în campionat sub PAOK și AEK, Olympiakos a reușit să ajungă în această finală europeană datorită conducerii inspirate a antrenorului Jose Luis Mendilibar. Antrenorul spaniol de 63 de ani poate intra într-o galerie selectă, având șansa să câștige al doilea său trofeu european consecutiv.

Citește și: Cu ce mâncăruri a fost așteptat José Mourinho în România? Reacția antrenorului portughez

Citește și: Cine este noua iubită a lui Horațiu Moldovan? Tânăra a făcut publică relația printr-o postare pe Instagram

Adrian Mutu a trimis un mesaj de susținere pentru Fiorentina

Fiorentina, echipa antrenată de Vincenzo Italiano, a ajuns în finală după ce a trecut de Club Brugge în penultimul act al competiției, câștigând cu 3-2 pe teren propriu și remizând 1-1 în deplasare.

Fiorentina speră să repete performanța și să aducă un trofeu european acasă, având în vedere că au fost aproape de finala Champions League în 2010, potrivit fostului internațional român Adrian Mutu.

Adrian Mutu, fost jucător al Fiorentinei, a transmis un mesaj de încurajare echipei sale, subliniind importanța abordării meciului cu o mentalitate de învingători. „Aceste meciuri trebuie câștigate. Nu este nevoie de artificii tehnice sau panică, trebuie să fim cinici”, a declarat Mutu, amintindu-și de eliminările dureroase din Cupa UEFA din 2008 și Champions League din 2010.