Duminica Floriilor 2023: La ce oră începe slujba de Florii 2023 la biserică și când se poate lua salcie sfințită?

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 09 apr 2023, 09:07

La ce oră începe slujba de Florii 2023 la biserică

Sursa: PixaBay

Duminica Floriilor are o însemnătate foarte importată pentru credincioși, celebrând intrarea Domnului în Ierusalim. : La ce oră începe slujba de Florii 2023 la biserică și când se poate lua salcie sfințită?

Duminica Floriilor 2023: În ziua de Florii este foarte important pentru credincioși să ajungă la biserică pentru a lua parte la slujbă, dar și pentru a lua câteva ramuri de salcie sfințită. Iată la ce oră trebuie să fie oamenii la biserică?

Citește și: Sărbătoarea de Florii 2023: Ce semnificație are salcia sfințită și ce trebuie să faci cu ea?

Duminica Floriilor 2023. La ce oră începe slujba de Florii 2023 la biserică

Duminica Floriilor este una dintre cele 12 sărbători împărătești din cursul anului bisericesc și se sărbătorește în fiecare an, în duminica de dinaintea Învierii Domnului, iar anul acesta această zi sfântă este sărbătorită la data de 9 aprilie. Ziua de Florii sau sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim se celebrează în cadrul bisericii cu o slujbă specială, ce va începe la o oră matinală, mai exact la 08:30. 

În timpul acestei slujbe speciale pentru ziua de Florii 2023, ramurile de salcie și de finic vor fi sfințite la Slujba Utreniei, așa cum este denumită, urmând ca acestea, alături de pachetele cu anafură și iconițele să fie oferite credincioșilor. Ramurile de salcie sunt foarte importante pentru această sărbătoare sfântă, spunându-se că toate persoanele ce trec pragul casei cu ramuri de salcie sunt feriți de rău și boli.

Salcia poate fi prinsă la uşa de la intrare pentru a le proteja locuinţa.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ramurile de salcie sunt puse înainte de culcare sub pernă de către fetele mari, astfel vor deveni mai frumoase ș se vor mărita în acel an. După ce se iau de la biserică, unele persoane aleg să pună ramurile de salcie pe mormintele celor ce s-au stins din viață pentru a le aminti că urmează să vină Paștele.

Citește și: Felicitări de Florii 2023: Poze cu flori și mesaje de La mulți ani pentru cei care își serbează ziua numelui

Florii 2023. Rugăciune pentru Duminica Floriilor 

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce esti întru cele înalte cu Tatăl şi eşti purtat pe aripi de Heruvimi si cântat de Serafimi, care în zilele venirii Tale în trup ai binevoit pentru a noastră mântuire a sedea pe mânzul asinei şi ai primit binecuvântarea pruncilor, ai venit în Sfânta Cetate a Ierusalimului, mai

înainte cu sase zile de patima cea  de bunăvoie, ca să mântuiesti lumea prin Cruce, prin îngroparea şi Învierea Ta! Şi precum atunci oamenii, care şedeau in întuneric si în umbra mortii, având ramuri de copaci şi stâlpări de finic Te-au întâmpinat pe Tine, Fiul lui David, mărturisindu-Te, aşa şi pe noi, care acum în această zi de înainte prăznuire, purtând în mâini stâlpări şi ramuri de copaci, păzeşte-ne şi ne mântuieste.
Si precum acele popoare si copiii Ti-au adus Osana!, învredniceste-ne şi pe noi să Te slăvim în psalmi şi cântări duhovniceşti, cu suflete curate şi buze neîntinate, în aceste zile ale patimilor Tale şi să dobândim, fără de osândă, a ne 
împărtăsi de bucuria Sfintei Învierii Tale si să cântăm si să proslăvim Dumnezeirea Ta, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte si cu Preasfântul si Bunul si de viaţă Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii, vecilor. Amin.”

Citește și: Paștele catolic 2023: Mesaje, urări și felicitări cu Hristos a Înviat!

Surse: dcnews.ro, libertatea.ro, wowbiz.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.