La ce oră se deschid secțiile de votare din România și din diaspora la Alegerile Parlamentare 2020? Programul complet

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 04 feb 2021, 04:20
Programul secțiilor de votare din România și diaspora
Sursa: Facebook

A mai rămas foarte puțin până când românii, atât din țară, cât și din străinătate, vor merge la urne pentru a-i alege pe cei care vor face parte din Parlamentul României. Când se deschid secțiile de votare?

Alegerile Parlamentare din acest an vor avea loc pe data de 6 decembrie 2020, astfel că pregătirile au intrat în linie dreaptă, astfel încât totul să fie pus la punct până în ziua scrutinului. Dacă în România votul se va desfășura doar duminică, 6 decembrie, românii din diaspora vor avea la dispoziție două zile pentru a-și exprima votul, mai exact 5 decembrie și 6 decembrie, în intervalul orar 7:00- 21:00, ora locală a României.

Urmareste aici prezenta la vot in timp real si vezi primele rezultate Exit Poll CURS si AVANGARDE.

Când se deschid secțiile de votare din România?

În România, secțiile de votare pentru alegerile parlamentare 2020 urmează să se deschidă pe data de 6 decembrie 2020. Românii vor putea merge la urne în intervalul 7:00- 21:00, iar în cazul în care la ora 21:00 vor exista în secția de votare sau în afara acesteia persoane care vor să voteze, acestora trebuie să li se permită să facă acest

lucru. În situația în care nu există alți alegători în secțiile de votare la ora 21:00, președintele biroului electoral al secției de votare este obligat să declare votarea închieată și să ceară închiderea secției de vot, urmând să fie numărate voturile.

Citeste si: Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020? Toți cei care merg la vot trebuie să știe asta!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Când se deschid secțiile de votare din diaspora?

Potrivit informațiilor venite din partea Ministerului Afacerilor Externe, în diaspora au fost organizate 748 de secții de votare, un număr mult mai mare comparativ cu anul 2016, atunci când au fost organizate 471 secții de votare, potrivit digi24.ro . În Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, Franța și SUA au fost organizate cele mai multe secții de votare, având în vedere că în aceste state există comunități mari de români.

Românii din diaspora vor avea la dispoziție două zile pentru a vota, mai exact 5 și 6 decembrie. Prima secție de votare care se va deschide în străinătate va fi cea organizată la Auckland, în Noua Zeelandă. Aceasta se va deschide sâmbătă, ora 07:00, adică vineri, ora 20:00, ora României. Ulterior vor fi deschise secțiile de vot din Asia, Australia, dar și din celelalte state, în funcție de fusul orar.

Românii care locuiesc în străinătate pot accesa https://www.mae.ro/maps/4083 pentru a vedea locațiile secțiilor de votare din diaspora.

La fel cum s-a întâmplat și la alegerile locale din această toamnă, cei care vor vota la alegerile parlamentare vor fi obligați să respecte mai multe reguli, având în vedere că scrutinul electoral se desfășoară în plină pandemie de coronavirus. Astfel, purtarea măștii de protecție este obligatorie și la fel și dezinfectarea mâinilor, alegătorii trebuie să respecte distanțarea fizică și să evite, pe cât posibil, contactul direct cu ceilalți participanți la procesul electoral. 

Citeste si: Care este, de fapt, procedura de vot prin corespondență pentru românii din diaspora la Alegerile Parlamentare 2020

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.