La ce oră se joacă Slovacia - România. Meciul decisiv al „Tricolorilor” pentru calificarea în optimile EURO 2024

Autor: Andrei Costanda

România va disputa astăzi, de la ora 19:00, ultimul meci din grupele EURO 2024, împotriva Slovaciei.

Sursa: Colaj Instagram / Echipa națională a Slovaciei & Profimedia

România va juca astăzi ultima partidă din grupe împotriva Slovaciei, un meci decisiv pentru calificarea în optimile EURO 2024.

Naţionala României se pregăteşte pentru confruntarea crucială cu Slovacia în cadrul EURO 2024, un meci care poate decide soarta echipei în competiţie. Partida din grupa E, programată să înceapă la ora 19.00 la Frankfurt, va fi urmărită cu sufletul la gură de toţi fanii români.

Slovacia- România, de la ora 19:00

În aceeaşi grupă, la aceeaşi oră, se va disputa şi meciul dintre Belgia şi Ucraina. În acest moment, toate cele patru echipe din grupă au câte trei puncte, însă România este lider datorită golaverajului superior.

România a avut un parcurs interesant până acum, învingând Ucraina cu un scor categoric de 3-0, dar pierzând în faţa Belgiei cu 0-2. De cealaltă parte, Slovacia a reuşit să treacă de Belgia cu 1-0, însă a cedat în faţa Ucrainei, scor 1-2.

Selecţionerul Slovaciei, italianul Francesco Calzona, în vârstă de 55 de ani, a preluat echipa în august 2022. Anterior, Calzona a activat doar ca antrenor secund în Italia, la echipe precum Perugia, Alessandria, Sorrento, Empoli, Cagliari şi Napoli.

În acest sezon, Calzona pregăteşte şi echipa Napoli în Serie A, în paralel cu naţionala Slovaciei.

În întâlnirile directe dintre România şi Slovacia, tricolorii au un avantaj clar: 5 victorii, 5 remize şi o singură înfrângere, un 0-1 înregistrat la Bratislava într-un amical din 1942. Printre cei mai importanţi jucători ai Slovaciei se numără Milan Skriniar (PSG), Stanislav Lobotka (Napoli), David Hancko (Feyenoord), Ondrej Duda (Verona) şi Martin Dubravka (Newcastle).

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Daniela Iliescu a rupt tăcerea! Iubita lui Culiță Sterp, adevărul despre familia logodnicului său: „S-a încercat să mi se creeze o imagine foarte proastă”

Citește și: O familie de români a rămas fără bani și acte după ce li s-a furat mașina într-o peninsulă din Grecia! Cum a reușit hoțul să fure cheile bolidului: „A intrat peste noi în casă”

Cine va arbitra meciul „Tricolorilor”

Meciul va fi arbitrat de germanul Daniel Siebert, asistat de Jan Seidel şi Rafael Foltyn, iar rezervă va fi Felix Zwayer. În Camera VAR se vor afla germanii Bastian Dankert şi Christian Dingert, alături de italianul Massimiliano Irrati.

În acest moment, România este pe primul loc în grupa E, cu un golaveraj pozitiv (+1), având acelaşi golaveraj ca Belgia, dar cu mai multe goluri marcate.

O victorie împotriva Slovaciei ar asigura calificarea României de pe primele două locuri. Chiar şi un egal ar aduce echipa la patru puncte, oferind aproape sigur calificarea.

Totuşi, România poate ajunge în optimile competiţiei chiar şi în cazul unei înfrângeri. Patru din cele şase echipe de pe locul trei în grupe se califică, iar România ar avea şanse mari să fie una dintre acestea. Desigur, ideal ar fi ca tricolorii să câştige meciul cu Slovacia, eliminând astfel orice emoţie legată de calificare.