La ce să fii atent atunci când îți amenajezi bucătăria?

Author: Diana Tilă
Actualizat: 05 dec 2022, 10:55

Bucătăria este unul dintre cele mai importante spații ale caselor noastre, deoarece aceasta găzduiește procesele de preparare și servire a meselor. Bucătăriile moderne se axează foarte mult pe ideea de organizare a spațiilor și pe facilitarea realizării proceselor casnice. Dacă ai nevoie de idei cu privire la organizarea bucătăriei tale, pentru a te bucura de un spațiu cât mai eficient, iată ce ar trebui să știi.

Amenajarea bucătăriei în funcție de tipul acesteia

Bucătăriile pot avea diferite configurații și diferite dimensiuni și din acest motiv este important să alegi în mod corect elementele de amenajare. Majoritatea bucătăriilor de bloc sunt bucătării mici care necesită o atenție sporită la nivelul amenajării, tocmai din acest considerent dimensional. În acest tipuri de bucătării pot fi folosite cu succes bucătăriile modulare și elementele de mobilare pliabile, rafturile și etajerele și în general elementele de utilare încorporabile pe verticală, pentru eficientizarea spațiului.

În cazul bucătăriilor mari, spațiul poate fi organizat cu mult mai ușor, datorită faptului că este mai permisibil. Astfel, poți opta și în acest caz pentru elemente modulare de mobilier, dar și pentru configurări deosebite ale spațiului, cum ar fi bucătăriile cu insulă, bucătăriile în forma literei C sau U sau bucătăriile în forma literei L. Elementele de utilare pot fi dispuse cu o mai mare ușurință, fără grija spațiului, iar în plus poți integra și diferite alte elemente decorative, cum ar fi plantele aromatice în ghivece sau organizatoarele ample pentru ustensile de bucătărie.

Amenajarea bucătăriei la nivel de finisare

Finisajele sunt deosebit de importante într-o bucătărie, deoarece acestea vor conferi spațiului aspectul dorit. Una dintre recomandările de bază venite din partea specialiștilor este aceea că ar trebui să nu folosești parchet pentru pardoselile bucătăriei, deoarece parchetul suferă variații de volum ca urmare a umidității din cameră.

Poți folosi în schimb gresie cu aspect de parchet, mult mai elegantă și de asemenea rezistentă la umiditate și chiar la variații de temperatură, în cazul în care vrei să folosești un sistem de încălzire în pardoseală. De asemenea, dacă nu vrei neapărat să obții aspect de parchet, poți folosi gresie normală sau poți opta pentru piatră naturală. Aceasta poate fi folosită atât pentru zona pardoselii, cât și pentru pereți (într-o grosime mai mică), astfel încât aspectul bucătăriei să fie unul deosebit. Poți căuta poze amenajări pentru a decide ce se potrivește cel mai bine bucătăriei tale astfel încât să fii sigur că nu vei da greș cu alegerile făcute.

Dincolo de amenajarea bucătăriei, nu uita să te documentezi și cu privire la elementele ce ți de amenajarea altor camere, cum ar fi zona de living, dormitoarele sau holurile. În acest fel casa ta va fi elegantă și primitoare, iar tu te vei simți confortabil în fiecare zi.

Amenajarea unei bucătării trebuie să aibă în vedere toate aspectele ce concură pentru obținerea unui aspect deosebit, iar pentru aceasta trebuie să dimensionezi corect și să alegi produse de calitate, care să îți ofere amenajări durabile și eficiente.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.