La ce trebuie să fie românii atenți pe șosele- Cod Rutier 2022. Peste 24.000 de angajați ai MAI vor fi pe străzi

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 12 iun 2022, 13:58

La ce trebuie să fie românii atenți pe șosele?

Sursa: Facebook: Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Rusaliile sunt un bun prilej pentru români de a pleca de-acasă într-o vacanță, motiv pentru care și numărul accidentelor este la fel de mare precum numărul mașinilor de pe șosele. Drept urmare, noi măsuri au fost luate în acest sens.

Peste 24.000 de angajați ai MAI, Ministerul Afacerilor Interne, vor fi, de Rusalii, pe șosele. Polițiști, pompieri, polițiști de frontieră și jandarmi urmează să-și facă datoria, de vineri, 10 iunie, și până luni inclusiv, 13 iunie.

Conform Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, activitățile de prevenție în ceea ce privește ilegalitățile din trafic vor fi intensificate în perioada menționată anterior.

„Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat efectivelor să-şi concentreze eforturile pe acţiunile de prevenire şi pe asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente în sprijinul cetăţenilor.

Citeste si: Legea care interzice condamnaților penal să ajungă în Parlament ar putea primi votul final, dar cu anumite excepții

În aceste zile, va fi suplimentat numărul patrulelor de ordine publică şi vor fi intensificate activităţile preventive în zonele aglomerate cu risc criminogen, precum şi acţiunile care privesc siguranţa alimentară şi cele de combatere a infracţiunilor grave, stradale şi a celor cu impact asupra cetăţeanului”, se arată într-o declarație de presă susținută la sediul Ministerului de către oficialul MAI, relatează Romaniatv.net.

Unde vor fi cei mai mulți angajați ai MAI pe șosele?

Conform Monicăi Dajbog, cei mai mulți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne urmează să fie regăsiți pe drumurile către obiectivele religioase și pe drumurile care duc către stațiunile turistice, fie ele la munte sau la mare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Pe tronsoanele de drum cu risc crescut de accidente, din cauza conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză, echipajele Poliţiei rutiere vor acţiona zilnic cu aproximativ 300 de aparate radar.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor organiza filtre pentru depistarea şoferilor care consumă băuturi alcoolice sau substanţe interzise. Inspectoratul General de Aviaţie va asigura sprijin aerian pentru monitorizarea traficului şi identificarea arterelor unde este nevoie de prezenţa echipajelor de la sol.

Pentru că ne aşteptăm ca un număr mare de români să petreacă aceste zile pe litoral sau în staţiunile de munte, vor fi luate măsuri pentru protejarea tuturor turiştilor. De asemenea, dispozitivele de ordine publică vor avea în atenţie 6.500 de lăcaşuri de cult, unde vor avea loc slujbe religioase, la care vor participa peste 460.000 de credincioşi”, a mai declarat Monica Dajbog, conform Agerpres.

Efectivele MAI vor fi prezente și la toate evenimentele publice și sportive din România din această perioadă

Printre evenimentele cu public numeros care vor avea loc în aceste zile se numără meciul de fotbal România – Finlanda şi festivalurile din judeţele Vrancea şi Timiş. La solicitarea organizatorilor, structurile MAI vor interveni, pentru asigurarea măsurilor din competenţă pe timpul manifestărilor cultural-artistice organizate în spaţii private”, a declarat aceasta.

Citeste si: Scandal la nunta cântăreței Britney Spears. Fostul soț a dat buzna la petrecere: "Unde este Britney?" Poliția a fost nevoită să intervină

Mai mult decât atât, în cazul în care fenomenele meteorologice severe vor avea loc, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă vor interveni imediat și vor face tot ceea ce pot pentru ca, alături de autoritățile locale, să readucă situația la normal.