La ei e o adevarata DELICATESA traditionala! Ati gusta asa ceva?

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 29 aug 2021, 04:40

O reteta pentru o delicatesa din Groenlanda, cu un gust mai putin obisnuit pentru europeni.

Locuitorii din Groenlanda, un teritoriu insular care apartine de Regatul Danemarcei, obisnuiesc sa manance kiviak, o delicatesa traditionala. Kiviak reprezinta pinguni pusi la fermentat in burta unei foci. Procedeul tehnic este urmatorul: o foca cat mai mare ca volum se goleste in interior de tot continut pana nu mai ramane decat pielea si grasimea. Asta dupa ce a fost prinsa si ucisa, se intelege de la sine.

In interiorul focii se introduc apoi piguini de talie mica, dupa care se toarna grasime de foca.

Continutul este golit de aer, dupa care se lasa undeva la fermentat timp de sapte luni. Kiviak ar insemna pasare fermentata. Pinguinii se introduc intacti, adica cu tot cu blana, cioc, gheare, etc. Dupa sapte luni, se scot si se curata de balana, dupa care se mananca. Suna ciudat, dar acest fel de mancare este considerat o delicatesa!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: