La ei nu e CRIZA! Primarii tocmai au primit o marire cu 50% a salariilor

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:52

"Am o bomba nucleara!". Cine si, mai ales, de ce i-a amenintat pe alesii nostri?

Se cearta de dimineata pana seara si ne anunta in fiecare zi ca se despart. O singura regula par sa respecte politicienii romani: interesul poarta fesul. Asa se face ca deputatii au votat astazi ca, de la 1 iulie, salariile primarilor sa creasca simtitor. Liviu Dragnea crede ca e ceva normal: "Cred si sunt convins ca asta se poate numi un act de dreptate in ceea ce priveste alesii locali din Romania".



In prag de primavara, alesii locali au primit un cadou. Liviu Dragnea, deputat PSD si ministru al dezvoltarii regionale a avut grija sa aduca zambetul pe fata tuturor primarilor! Initial, ordonanta de Guvern trebuia sa majoreze cu 10 procente salariile profesorilor cu o vechime mai mare de 6 ani si sa acorde o bursa de 670 de lei rezidentilor care castiga un salariu brut mai mic de 3000 de lei.
Liviu Dragnea a strecurat, insa, in lege si un articol prin care  salariile primarilor vor creste simtitor.

Mai fericiti si mai bogati vor fi primarii din fruntea comunelor. De la 1 iulie, salariul lor va fi mai mare cu 40-50%. Asa se face ca un edil va primi o remuneratie nu prea mica- de pana la  4.000 de lei. Pe rand, alesii au explicat de ce e nevoie ca edilii sa primeasca salarii mai mari.
"Am votat pentru aceasta lege ca aduce majorari pentru mai multe categorii”, a spus Marton Arpad. A urmat Ovidiu Gant: "Suntem de acord cu aceasta masura propusa de Guvern".

Iar Victor Paul Dobre a subliniat: "Liberalii vor vota aceasta lege. Este foarte greu sa fii primar de comuna!". O fi greu, o fi usor...ii credem pe cuvant. Desi ameninta de zile bune ca divorteaza de partenerii USD-isti, liberalii au votat legea.


La fel si UDMR-istii care se pregatesc sa intre la guvernare. Nici deputatii care reprezinta minoritatile n-au avut ceva de obiectat. Putini au fost cei care s-au abtinut sau au votat impotriva! Cum a fost  Andreea Paul Vass: "E clar ca acest guvern nou ce se prefigureaza va functiona pe principiul electoral! Azi vedem clar unde merge cresterea economica: in buzunarele politicienilor!".

Si, pana la urma, cine i-a "amenintat" pe alesii nostri? "Un minut-dezbateri generale! Am fost tolerant cu dumneavoastra! Ati vorbit 7 minute! Am aceasta bomba nucleara pentru cei care depasesc limita respectului fata de colegi!", 
a "tunat" Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

Si, uite-asa, romanul de rand, afla ca, in timp ce politicienii se cearta pe la televizor, in Parlament se adopta legi care nu prea au legatura cu interesul national, ci mai degraba cu cel electoral.
##VIDEO103892##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei