La multi ani de 1 Martie 2023! Mesaje prin care le urezi celor dragi o primăvară frumoasă: „Bucură-te de soare, bucură-te de ghiocei, bucură-te de frumoasele zile ale primaverii și primește cu drag Mărțișorul în sufletul tau!”

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 01 mar 2023, 07:55

La mulți ani de 1 Martie!

Sursa: PixaBay

Mesaje 1 Martie 2023. La mulți ani de Mărțișor! Pune cele mai frumoase urări, felicitări și gânduri bune în mesaje pe 1 martie.

Mesaje 1 Martie 2023. Transmite cele mai frumoase urări, felicitări și gânduri bune în mesaje și SMS-uri pe 1 martie, de Mărțișor. „ Sufletul să-ți vibreze în acordurile bucuriei și dragostei de viață! O primăvară fericită și împlinita! La mulți ani de 1 martie!

Mesaje 1 Martie 2023: La mulți ani de Mărțișor 

Mesaje 1 Martie 2023. Un mărțișor și un gând bun pentru cei dragi la început de primăvară, anotimpul speranței și al renașterii.

„Fie ca aceasta primăvară să-ți aducă sănătate și noroc, soarele să-ți lumineze sufletul și calea, să ai parte numai de bucurii, întelegere, armonie și pace. La mulți ani de 1 Martie„ 

„Parfumul florilor de primăvară, roua dimineților calde, adierea zefirului din cel mai frumos anotimp, toate acestea să-și găsească locul în sufletul tău. La mulți ani de 1 Martie!„ 

„Anotimpurile vin şi trec, dar fiecare om păstrează în sufletul său un anotimp. Încearcă să păstrezi primăvara- anotimpul speranței și al renașterii!„ 

„Natura a împletit din flori şi din raze de soare Mărţişorul fericirii, pentru ca eu să ţi-l pot oferi azi împreună cu toată dragostea mea.

La mulți ani de 1 Martie!” 

Citește și: Tradiții pentru luna martie 2023: Cele mai importante sărbători în prima lună de primavară  

La mulți ani de 1 Martie. Mesaje și SMS-uri

Firul alb e sănătate, iar cel roșu, prosperitate. Amândouă, împreună, formează o cunună de succes și voie bună. Un Mărțisor cu noroc!” 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Îți doresc un 1 Martie fericit si o primăvara care să îți înflorească întregul an. La mulți ani!”

„Fie ca puritatea și candoarea acestei primăveri să vă inspire simfonia bucuriei și fericirii, a speranţei și optimismului, a credinței în mai bine și în toate!” 

„Primăvara să îţi aducă un mărţisor de sănatate, un ghiocel de noroc, o adiere caldă de fericire.

La mulți ani de 1 Martie!” 

Citește și: Mesaje de 8 martie: Cele mai frumoase urări SMS pe care să le trimiți de Ziua Femeii!

Mesaje frumoase 1 Martie 2023 

„Bucură-te de soare, bucură-te de ghiocei, bucură-te de frumoasele zile ale primaverii și primește cu drag Mărțișorul în sufletul tau! La mulți ani de 1 Martie!”

„Parfumul florilor de primăvară, roua dimineților calde, adierea zefirului din cel mai frumos anotimp, toate acestea să-și găsească locul în sufletul tău. La mulți ani de 1 Martie!„ 

„Zâmbetul sa-ti fie mereu blând precum soarele primaverii. Inima sa-ti tresară mereu de bucurie la vederea primului ghiocel. Iar minunea renasterii naturii sa-ti aduca aminte ca întotdeauna mai exista o speranţa. O primăvara ca-n povesti!„ 

„Fie ca acest Mărţisor să ne aducă liniştea şi fericirea de care avem nevoie toţi, iar iubirea să ne îmbrăţişeze sufletul!” 

Ce reprezintă Mărțișorul 

Mărțișorul, micul obiect legat cu șnur alb-roșu, reprezintă unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite simbolului ale sosirii primăverii, anotimpul speranței și al renașterii. Oferit fetelor și femeilor pe data de 1 Martie, dar și bărbaților, în unele zone din Bucovina și Moldova, mărțișorul aduce bucurie și zâmbete celor care-l primesc. 

În vremea geto-dacilor, anul nou începea pe 1 martie, mărțișorul era oferit în prima zi a anului fiind considerat un talisman ce avea o putere magică prin care îi proteja pe cei ce îl purtau. Anul Nou a fost sărbătorit pe 1 martie până la începutul secolului al XVIII-lea. Primele mărțișoare descoperite în urma săpăturilor arheologice erau reprezentate de pietre de rău vopsite în alb și roșu ce erau înșirate pe o ață.