LA MULTI ANI, ROMANIA! Peste 2000 de militari romani si straini, 200 de vehicule si 35 de aeronave la PARADA de Ziua Nationala. Programul festivitatilor

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 25 aug 2021, 19:00

Peste 2.000 de militari din MApN, MAI, SRI si SPP si aproximativ 140 de militari din Franta, Polonia, Turcia si SUA vor defila la parada militara.

Evenimentul este programat sa inceapa la ora 11.00, cu salutul Drapelului de Lupta si trecerea in revista a Garzii de Onoare, dupa care Corul Academic "Divina Armonie", acompaniat de muzicile militare reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale si ale Muzicii Militare a Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul", va interpreta Imnul National al Romaniei si, in semn de salut, vor fi executate 21 de salve de tun de catre bateria de artilerie a Regimentului 30 Garda.

In continuare, vor fi depuse unei coroane de flori din partea Presedintiei, Senatului, Camerei Deputatilor si Guvernului, dupa care incepe parada militara.

La parada militara, care va fi condusa de generalul de brigada Tomita-Catalin Tomescu, participa detasamente ale Batalionului 2 Infanterie "Calugareni", Batalionului 495 Infanterie "Capitan stefan soverth", din Brigada 1 Mecanizata "Argedava", militari parasutisti din cadrul Batalionului 630 Parasutisti "Smaranda Braescu", din Batalionul 17 Vanatori de Munte "Dragos Voda" din Brigada 61 Vanatori de Munte "General Virgil Badulescu" si un detasament al Brigazii de Informatii Militare "Maresal Alexandru Averescu".

Fortele pentru operatiuni speciale sunt reprezentate la defilare de militari ai Brigazii 6 Operatii Speciale "Mihai Viteazul" si un detasament de politie militara, din cadrul Batalionului 265 Politie Militara, iar detasamentul Fortelor Aeriene Romane de militari ai Brigazii 1 Rachete Sol-Aer "General Nicolae Dascalescu", urmat, in pas de defilare de doua detasamente ale Fortelor Navale Romane.

Iau parte, de asemenea, detasamente ale institutiilor de invatamant militar- Academia Tehnica Militara, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I", Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda", Academia Navala "Mircea

cel Batran" si Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Din partea Ministerului Afacerilor Interne participa la parada reprezentanti ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, echipaje de servanti pompieri si echipaje SMURD, echipaje de salvatori de la inaltime, de interventie pirotehnica si interventie la urgente chimice.

De asemenea, prezinta onorul un detasamentul de studenti ai Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Reprezentand SRI, defileaza un detasament al Brigazii Antiteroriste, cadre care asigura securitatea aeroportuara (pasageri si cargo) pe toate cele 16 aeroporturi civile din tara.

In premiera, participa la parada organizata de Ziua Nationala militari ai armatelor Frantei, Poloniei, Turciei si ai Statelor Unite ale Americii.