La nastere, medicii au fost uimiti s-o vada cu fata acoperita de pete roz si maro. Au crezut ca e un semn din nastere, insa analizele medicale au aratat adevarul cutremurator. De ce arata fetita asa

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 14:58

De la nastere, fetita si-a petrecut mare parte din viata prin spitale, unde a fost operata de zeci de ori.

Matilda Callaghan s-a nascut in octombrie 2010 cu o pata uriasa pe fata si pe jumatate din corp. Doctorii au crezut ca e un semn inofensiv, insa cand au incercat sa o hraneasca, fetita a incetat sa mai respire.

Atunci, si-au dat seama ca sufera de atrezie esofagiana si de fistula traheo-esofagiana, adica esofagul, ce duce spre stomac si caile aeriene erau legate. In plus avea si o cavitate in zona gatului, asemanatoare cu o punga, doua gauri in inima fetei si probleme la nivelul ochilor.

In urma unor analize aprofundate, ea a fost diagnosticata cu sindromul Sturge Weber, ce provoaca semne pe fata bebelusilor si probleme neuronale. Acesta nu este transmis genetic iar cauzele care il provoaca nu sunt cunoscute.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Matilda sufera de retard mintal, nu poarte merge sau vorbi iar partea stanga a corpului functioneaza mai incet decat cea dreapta.

Ea are nevoie de ingrijire permanenta, asa ca parintii au deschis o campanie de donatii online pentru a-i cumpara fetitei un scaun special.

 

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.