La ora 18 se va deschide circulația pe ultimii 10 kilometri ai tronsonului A0 București Sud! Șoferii vor putea ajunge fără întreruperi de la București la Ovidiu

Autor: Andrei Costanda

Începând cu 31 iulie, ora 18, șoferii de pe lângă București vor putea circula fără întreruperi până la Ovidiu

Sursa: Facebook / Cristian Pistol

Începând de azi, bucureștenii pot ajunge mai rapid la litoral, datorită noului tronson de autostradă A0 care se intersectează cu A2.

Șoferii din sudul Ilfovului au motive de bucurie, deoarece de astăzi, ora 18:00, vor putea circula pe ultimii 10 kilometri ai tronsonului A0 București Sud. Această deschidere reprezintă un pas major în infrastructura rutieră a României, oferind acces direct la Autostrada Soarelui (A2) și, implicit, la litoralul românesc.

Șoferii vor economisi o oră

În zilele aglomerate, șoferii vor putea economisi până la o oră din timpul de călătorie, evitând actuala centură a Capitalei (DNCB).

Astfel, locuitorii din zonele limitrofe ale Bucureștiului vor putea ajunge fără întreruperi până la Ovidiu, în nordul municipiului Constanța. Deși întreaga Autostradă de Centură a Capitalei (A0) va fi finalizată abia în 2026, deschiderea acestui tronson reprezintă un pas esențial în decongestionarea traficului și facilitarea transportului.

Un alt aspect semnificativ al acestui proiect este inaugurarea primului nod rutier dintre două autostrăzi în sudul Bucureștiului, unde A0 se intersectează cu A2 la Glina.

Acest nod rutier va permite transporturilor dinspre Giurgiu și Alexandria să evite tranzitarea DNCB, facilitând astfel o fluidizare considerabilă a traficului.

Cristian Pistol, șeful CNAIR, a subliniat importanța Autostrăzii de Centură a Capitalei pentru dezvoltarea economică a României.

„Deschidem circulația pe încă 10 km din A0 Sud, care se vor adăuga celor 23,3 km deja inaugurați pe semiinelul sudic. Întreaga A0, în lungime de aproximativ 100 km, este extrem de importantă pentru dezvoltarea economică a României în ansamblu, dar și a regiunilor limitrofe, având în vedere că aproximativ 25% din PIB-ul național este

concentrat la nivelul regiunii București – Ilfov”, a declarat acesta.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: Primele imagini cu Aida, fetița nou născută a Laurei Cosoi: „Mi-a apărut în vis și mi-a spus că o să vină” Semnificația deosebită a zilei în care s-a născut

Citește și: Meteorologii ANM au anunțat revenirea caniculei în România. Temperaturile vor ajunge din nou la 39 de grade Celsius

Unirea celor trei autostrăzi majore: A0, A2 și A1

Unul dintre obiectivele majore ale acestui proiect este unirea celor trei autostrăzi esențiale: A0, A2 și A1. În acest fel, pentru prima dată în istorie, Bucureștiul va avea o centură ocolitoare eficientă, eliminând astfel una dintre principalele piedici în transporturile rutiere.

Constructorul grec Aktor, parte a grupului Intrakat, și-a asumat accelerarea lucrărilor la lotul al treilea al Autostrăzii 0 București Sud, cu termen de finalizare în septembrie.

Cu finalizarea acestui tronson, se va putea circula continuu pe autostradă de la Pitești la Constanța, pe un traseu de 362 km. Până în prezent, cel mai lung tronson de autostradă din România era de 245 km, de la Târgu-Mureș la Holdea.

Lotul 3 din A0 Sud vizează deblocarea actualei centuri DNCB, în special pe tronsonul dintre DN6 și A1, unde, în prezent, se circulă pe o singură bandă pe sens. Finalizarea acestui proiect va avea un impact major asupra traficului și va contribui la dezvoltarea economică a regiunii București-Ilfov.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!