La robinet le curge saramura, iar pielea li se usucă de la praf și sare. Este viața pe care localnicii din Luminița o duc de 30 de ani. Ei nu știu ce gust are apa potabilă

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 30 mar 2023, 04:05

La robinet le curge saramura, iar pielea li se usucă de la praf și sare. Este povestea localnicilor din Luminița, care de 30 de ani nu știu ce gust are apa potabilă

Localnicii din Luminița au o soartă cruntă, de peste 30 de ani la robinet le curge doar apă sărată, iar pielea li se usucă de praf și sare.

Deși sunt lipiți de linia de coastă a litoralului românesc, sătenii ar putea duce o viață aici ca orășenii, însă sunt prea mici și nesemnificativi pentru autorități, iar lor nu le este dat să facă turism. Apa de la robinet este la fel de sărată ca cea din mare.

Oamenii din Luminița se spală cu apă plată

Coșmarul cu care localnicii din satul Luminița se luptă de mai bine de 30 de ani a început când autoritățile locale au săpat puțuri până au dat de apa mării, iar de acolo au

tras și au pompat cu gândul că este tocmai bună de băut. Nu a fost să fie așa, localnicii se plâng că de ani de zile se chinuie să convingă autoritățile să facă ceva pentru că s-au săturat de apa sărată de la robinet.

"Dacă dumneavoastră aveați apă potabilă, probabil puteați să vă transformați casa în pensiune. Păi, da. Să luați turiști.

Da, mai ales că e bine aici cum e satul ăsta. Cu ce? Să le dau apă sărată. Și cum să facă duș, după plajă vrei să dai apa sărată de pe tine și cu ce o dai, tot cu sărată?",
a spus o localnică, care se confruntă cu această problemă de când se știe.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Vești proaste pentru pensionari! O categorie de pensii se taie de la 1 ianuarie 2023: „România nu are de ales”

Ca să nu moară de sete, ca să gătească, să ude în grădină sau să dea la animale, femeia trebuie să care zilnic, zeci de bidoane cu apă pe care le cumpără din Năvodari.

Autoritățile încearcă să-și spele păcatul cu vorba, că de făcut, nu fac nimic și au dezvăluit că problema se află pe listă și în curând va fi rezolvată.

Citeste si: Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră despre salariile românilor. Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie