„La spital, dacă doriți”. Ce a provocat accidentul feroviar din Teleorman. Mașini împrăștiate pe șine și sute de oameni îngroziți, după ce un tren cu pasageri a lovit un marfar

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 13 mar 2023, 19:29

Trei vagoane ale trenului de marfă au deraiat, iar câteva mașini, nou-nouțe, au ajuns pe șine

Sursa: Observatornews.ro

Aproximativ 300 de persoane și-au văzut moartea cu ochii, în Teleorman, după ce un tren plin cu pasageri a intrat în plin, într-un marfar. Sute de mașini nou-nouțe se aflau în trenul de marfă și multe dintre ele au fost serios avariate.

Aproximativ 300 de oameni au tras sperietura vieții lor, în Teleorman, după ce trenul în care se aflau s-a ciocnit puternic, în toiul nopții, de un marfar. Planul Roșu de intervenție a fost activat și 12 persoane au fost rănite.

Accident feroviar în Teleorman, oameni salvați ca prin minune

Trei vagoane ale trenului de marfă au deraiat, iar câteva mașini, nou-nouțe, au ajuns pe șine.

Accidentul feroviar a avut loc între Măldăeni și Roșiori, iar traficul feroviar din sudul țării a fost serios dat peste cap în decursul zilei de astăzi, 13 martie.

280 de persoane se aflau în trenul de călători și 350 de mașini noi se aflau în marfar, când, în jurul orei patru dimineața, accidentul s-a produs. Mai mult decât atât, pasagerii au căzut unii peste alții, s-au trezit cu bagajele peste ei și cu cele mai înfricoșătoare momente din ultima perioadă.

Citește și: Un minor de 14 ani din Dâmbovița a furat mașina din curtea bunicilor și a dat peste o fată de 16 ani. Tânăra a ajuns la spital

Persoanele vătămate au trebuit să mai treacă un hop: ajutorul infim care putea fi oferit la fața locului: „O compresă, mai mult de atât, n-avem ce să vă facem. La spital, dacă doriți”.

Patru persoane din cele 12 rănite au ajuns la spital.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ce a produs accidentul feroviar

Accidentul s-a produs din cauza mecanicului de locomotivă al trenului cu pasageri, care a trecut pe roșu și care, din acest motiv, a intrat în marfar.

Pagubele au fost serioase, iar, la fața locului, conform Adrian Dragomir, ISU Teleorman, a fost nevoie de: două echipaje de descarcerare, de o mașină de transport personal și victime multiple.

De asemenea, opt SAJ-uri, șapte SMURD-uri, trei microbuze, o mașină de stingere și două autospeciale de primă intervenție și comandă au ajuns și ele la locul accidentului.

„Da, a existat o tamponare violentă între cele două trenuri.

Se vor descărca datele de la cele două locomotive și vom ști cu exactitate dacă s-a produs o frânare de urgență sau cum anume a fost frânat trenul. După producerea accidentului, da, a mai mers o distanţă de nu ştiu exact cât, dar da, a mai mers”, a declarat Laurențiu Dumitru, director general AGIFER.

Citește și: În ce stare se află cei trei români implicați în accidentul din Ungaria, provocat de o furtună de praf. 37 de mașini s-au ciocnit: "Vin nori foarte, foarte denşi şi nu se vede nimic"

Pasagerii au ajuns în București, în Gara de Nord, abia după cinci ore, timp în care, Rodrigo Maxim, președintele sindicat CFR, susține că de vină este lipsa de experiență a personalului.

„Mecanicul de locomotivă în astfel de situații ar fi frânat la timp. Nu ințelegem de ce inductorul din cale a frânat și nu a frânat mecanicul inainte rapid. Nu s-a făcut schimbul real de generații și acum avem mecanici neexperimentați”, a precizat acesta, conform observatornews.ro.