Primul târg de Crăciun, ajuns într-un clasament european este cel din Craiova, care poate intra în competiție cu celebrele evenimente organizate la Viena sau Praga. La București, primăria a reușit să ia față cu taxa de intrare la târg, iar la Constanța în loc de ghirlande prin copaci atârna balerine sexy. Asta însă, nu ne face să ne pierdem spiritul Crăciunului, să stăm la cozi kilometrice și să ne înghesuim pe la tarabe în căutarea unui ciolan afumat cu vin fiert!
La târgul de Crăciun, ca la pomul lăudat!
În ciuda pandemiei de COVID-19, primăriile din multe orașe mari din România au organizat târguri de Crăciun anul acesta. Văzute de sus, târgurile de Crăciun din țară noastră arată feeric. O atmosfera care te duce cu gândul la celebrele târguri din marile capitale europene. Brazi înalți, luminițe de tot felul, vin fiert, bucate alese, colinde.
Văzute de jos însă filmul arată cu totul altfel! La Constanța au avut loc deja câteva incidente la târgul de Crăciun, unde zeci de oameni nevaccinati împreună cu copiii lor au devenit recalcitranți în momentul în care au fost refuzați de jandarmi la intrare din cauza ne prezentării certificatului verde. Scandalul dintre părinți și jandarmi a culminat cu dărâmarea gardurilor.
Pe de altă parte, în centrul Sibiului, la târgul de Crăciun s-au strâns sute de oameni care au așteptat ore la rând la coada kilometrică pentru a putea întră dincolo de gard pentru a se bucură de frumusețile târgului și de bunătățile culinare. Însă odată ajunși în față tarabelor cu mâncăruri aburinde oamenii au mai uitat de timpul pierdut la coadă.
Citeste si: Cele mai frumoase târguri de Crăciun în 2021. Atmosferă de poveste în orașele din România
Lăsăm Sibiul și ne mutăm în capitală unde târgul de Crăciun, care trebuia să fie vedeta sărbătorilor a ajuns celebru doar pentru că are taxa de intrare dar și pentru că n-are brad. Vizitatorii sunt șocați de două ori, o dată când plătesc taxa de 7 lei pe bilet și a două oară când intră în târg, când realizează că nu le trebuie mai mult de câteva minute să-l viziteze, pentru că mai mult timp pierd la coadă decât înăuntru.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
În vreme ce la Constanța, în târgul de Crăciun autoritățile au mers pe decorațiuni inedite și nu pe cele clasice. Acolo au fost atârnate în capaci în loc de ghirlande, balerine în rochii roșii, care duc cu gândul la un spectacol de cabaret mai degrabă.
Citeste si: „Show în Târgul de Crăciun”, o seară magică, plină de umor, la Kanal D!