La Timisoara, doi pensionari intra in propria locuinta ca infractorii, pe fereastra

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:58

Ajunsi la capatul puterilor, bietii batrani va cer ajutorul!

Sapte ani, domnul Dimistean a trait cu convingerea ca justitia nu e oarba, ca-i vede chinul si umilinta pe care trebuie sa le indure zilnic. Dupa procese nenumarate cu vecinii, in care pe la geamul lui s-au perindat experti in constructii, politisti, angajati ai primariei, avocati si chiar si procurori, bietul om a pierdut dreptrul de a avea o intrare, in instanta.

Sechestrati in propria locuinta, asa se simt cei doi, in casa in care au trait o viata intreaga.

Au ajuns in aceasta situatie, pentru ca vecinii le-au blocat, pe rand, cele doua cai de acces. O scara din lemn, lipita de zid, este singura lor legatura cu lumea de-afara. Chiar daca a trecut demult de prima tinerete, nea' Ioan trebuie sa fie la fel de voinic ca un flacau. La cele 70 de primaveri, mainile ii tremura pe scara rigida si respira greoi.

Cumparaturile de la alimentara, lemnele pentru foc, gunoiul menajer- toate intra si ies pe geam.

Sotia lui abia se mai tine pe picioare de la atatea necazuri.

In urma cu 30 de ani, vecinul cu care impartea o curte comuna si-a vandut casa, iar noul proprietar a pus o conditie: sa ii ramana doar lui intrarea. Batranul a acceptat cu promisiunea ca va putea sa patrunda in propria locuinta printr-o alta parte. Dupa trei decenii, vecinul a uitat legamantul facut si acum nu vrea in ruptul capului sa darame o camara improvizata, construita in dreptul portii comune.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Apoi, singura cale de acces ramasa a fost inchisa in urma cu sapte ani.

Vecinul din partea cealalta a castigat in instanta terenul de langa casa, cu tot cu culoarul de acces, asa ca i-a blocat pensionarului singura poarta.

Ramasi si fara bani, si fara usa, dupa atatia ani de procese, speranta a ramas in oamenii cu suflet mare, care i-ar putea ajuta sa darame o bucata din zid si sa le construiasca o usa.