Lacrimi și durere în familia preotului care a fost spulberat în accidentul tragic din Măgurele: ''Mergeau spre casă când s-au angajat în depășirea unei autoutilitare''

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 16 ian 2024, 18:37

Un accident devastator a avut loc luni seară, pe o șosea din Prahova. Doi bărbați, în vârstă de 31, respectiv 32 de ani, și-au pierdut viața, după ce un șofer aflat pe contrasens nu s-a asigurat și s-a izbit de un altul care circula regulamentar.

Un tragic accident frontal a avut loc în Măgurele, Prahova, în care un tânăr preot și cei doi copii ai săi, în vârstă de 3 și 4 ani, au fost spulberați în mașina lor. 

Un tânăr preot și-a pierdut viața, lăsând doi copii orfani de tată

Accidentul mortal a avut loc seara trecută pe o șosea din Prahova, unde doi bărbați, în vârstă de 31 și, respectiv, 32 de ani, și-au pierdut viața, iar cei doi copii au fost transportați la spital în urma unui impact frontal între cele două mașini, desfășurat în

localitatea Măgurele.

Șoferul în vârstă de 31 de ani a încercat să depășească o mașină staționată pe marginea carosabilului, însă a pierdut controlul volanului și a intrat frontal în alt autoturism care circula din sens opus. În acest vehicul se aflau șoferul de 32 de ani și cei doi copii mici, de 3 și 4 ani.

Citește și: Noi detalii ies la iveală în cazul minorelor care s-au sinucis la Lupeni. Ce au descoperit medicii în organismul fetelor: ”Nu putem preciza exact”

Bărbatul, preot în comuna Șoimari, a fost proiectat în afara mașinii. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de salvare. Din nefericire, bărbatul de 31 de ani a pierit pe loc, în timp ce tatăl copiilor a decedat la scurt timp după aceea, la spital. Este o tragedie profundă care lasă o rană adâncă în comunitatea locală.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Este important să se analizeze circumstanțele exacte ale accidentului pentru a înțelege mai bine cum s-a întâmplat și dacă există măsuri suplimentare de siguranță care ar putea fi luate pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. 

"Șoferul de 31 de ani, preot în Parohia Șoimari, se afla în mașină cu cei doi copii de 3 și 4 ani. Mergeau spre casă când s-au angajat în depășirea unei autoutilitare staționate pe marginea drumului.

Au intrat în coliziune cu aceasta, după care au ricoșat într-o altă mașină care venea dinspre Bălțești spre Măgurele. Impactul a fost devastator. În vehiculul care venea din sens opus se afla un bărbat de 32 de ani care, în urma impactului, a fost proiectat în afara mașinii. A suferit răni grave și a intrat în stop cardio-respirator, astfel că medicii au început manevrele de resuscitare și au plecat cu el la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.
Din nefericire, la spital s-a constatat decesul. Bărbatul, care s-a stins în brațele medicilor, era tatăl unui adolescent de 14 ani și al unei fetițe de aproape 3 ani. Fiii preotului au fost transportați la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Norocul lor a fost că erau asigurați în scaune pentru copii. Starea lor este stabilă în acest moment"
, a transmis reporterul Observator

România, prima în topul țărilor europene cu cele mai multe accidente rutiere

Accidentele rutiere sunt adesea rezultatul unor combinații complexe de factori, iar educația rutieră, respectarea regulilor de circulație și îmbunătățirea infrastructurii pot contribui la reducerea riscului de astfel de evenimente tragice. Este important să se promoveze siguranța rutieră și să se ia măsuri pentru prevenirea accidentelor de acest gen.

Citește și: Ies la lumină noi detalii în cazul femeii care s-a aruncat cu bebelușul pe geam: „Era de o răutate ieşită din comun!” Cine este principalul suspect în cazul acestei tragedii

România continuă să fie prima în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere. 70% dintre acestea se petrec în timpul zilei, iar 87% au loc pe carosabil uscat.